fbpx

Cum sa amenajezi o gradina urbana – 5 modele interesante

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Chiar daca locuiesc la oras, cei care au la dispozitie o curte mica pot transforma acest spatiu in locul perfect de petrecere a timpului liber. Diferitele accesorii precum mobilierul de gradina, multiplele soiuri de plante si arbusti, plus sortimentele variate de pavaje, pot fi incluse in decorul curtii, iar in acesta oaza de verdeata amenajata chiar de tine iti poti reincarca bateriile, servi o cafea in fiecare dimineata sau poti petrece momente deosebite in compania familiei sau a prietenilor.

Deschide Galeria

Iata cinci exemple de curti de mici dimensiuni frumos organizate si cu un design interesant:

Exemplul 1 – o gradina urbana cu un design echilibrat si elegant. Intr-un spatiu atat de mic a folosi o varietate prea mare de plante si culori fara a pastra unele proportii poate genera o atmosfera sufocanta. Asadar secretele unui design echilibrat si elegant sunt simetria si simplitatea.

Exemplul 2 – o mica gradina exotica pe noua nivele. Prin structurarea acestui mic spatiu pe doua nivele amenajarea pare mult mai mare. Podelele si gardul din lemn, plus abundenta de plante creeaza o atmosfera prietenoasa si intima.

Exemplul 3 – o curte in culori. De obicei gradinile mici sunt ingradite cu pereti care accentueaza sentimentul de izolare. Prezenta unor elemente colorate in amenajare pot distrage si te pot face sa uiti ca te afli intr-un spatiu atat de ingust. In acest exemplu putem vedea o alee serpuita, gazon proaspat tuns si o banca de lemn atasata de unul din pereti, pus alte decoratiuni colorate care inveselesc atmosfera.

Exemplul 4 – amenajare originala a unei curti mici. Cine spune ca o curte trebuie sa fie intotdeauna dreptunghiulara? In aceast spatiu putem vedea curbe voluptoase si forme indraznete care delimiteaza spatiul intr-un mod foarte placut: o zona cu verdeata si o zona pavata unde au fost puse sezlonguri pentru relaxare.

Exemplul 5 – O gradina acoperita de plante. In oras, curtile sunt de obieci invecinate cu ale altor persoane, iar o delimitare clara din punct de vedere vizual se poate face cu ajutorul plantelor. Această gradina umbrita, cu vegetație luxurianta este un exemplu perfect.

Reclama

Articole noi

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...