Cum sa amenajezi o gradina urbana – 5 modele interesante

Exemplul 1 – o gradina urbana cu un design echilibrat si elegant. Intr-un spatiu atat de mic a folosi o varietate prea mare de plante si culori fara a pastra unele proportii poate genera o atmosfera sufocanta. Asadar secretele unui design echilibrat si elegant sunt simetria si simplitatea.
Exemplul 2 – o mica gradina exotica pe noua nivele. Prin structurarea acestui mic spatiu pe doua nivele amenajarea pare mult mai mare. Podelele si gardul din lemn, plus abundenta de plante creeaza o atmosfera prietenoasa si intima.
Exemplul 3 – o curte in culori. De obicei gradinile mici sunt ingradite cu pereti care accentueaza sentimentul de izolare. Prezenta unor elemente colorate in amenajare pot distrage si te pot face sa uiti ca te afli intr-un spatiu atat de ingust. In acest exemplu putem vedea o alee serpuita, gazon proaspat tuns si o banca de lemn atasata de unul din pereti, pus alte decoratiuni colorate care inveselesc atmosfera.
Exemplul 4 – amenajare originala a unei curti mici. Cine spune ca o curte trebuie sa fie intotdeauna dreptunghiulara? In aceast spatiu putem vedea curbe voluptoase si forme indraznete care delimiteaza spatiul intr-un mod foarte placut: o zona cu verdeata si o zona pavata unde au fost puse sezlonguri pentru relaxare.
Exemplul 5 – O gradina acoperita de plante. In oras, curtile sunt de obieci invecinate cu ale altor persoane, iar o delimitare clara din punct de vedere vizual se poate face cu ajutorul plantelor. Această gradina umbrita, cu vegetație luxurianta este un exemplu perfect.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole