Cum sa amenajezi un dormitor dintr-un apartament de bloc

De amenajarea dormitorului depinde intreaga noastra buna dispozitie. Un spatiu incarcat cu mobilier, in culorile nepotrivite ne poate influenta negativ ziua. Hai sa vedem ce variante putem aborda pentru a amenaja un dormitor confortabil si functional.

Deschide Galeria

Ne vom referi in acest articol la dormitoarele restranse ca suprafata, intalnite in majoritatea apartamentelor de bloc.

Patul in rol principal

Pentru ca dormitorul este destinat somnului si odihnei, patul are rolul principal in aceasta camera. De aceea, nu ar trebui sa faci niciun compromis in ce priveste calitatea lui. Alege un model care are minim 160 de cm in latime. Masoara bine inainte de a alege modelul dorit astfel incat sa stii cat spatiu mai ai la dispozitie si daca iti mai ramane loc si pentru noptiere sau comoda. In cazul in care camera are o suprafata mai mica de 10 metri patrati, mergi pe varianta unui pat de 140 de cm. Ca sa ai un plus de spatiu pentru pilote si perne, poti alege un model cu depozitare sau sertare.

Crearea unui perete-accent

Alege sa conturezi o amenajare cu stil prin crearea unui perete-accent. Adauga ceva in plus pentru un efect special si astfel vei reusi sa transformi fata dormitorului fara a face modificari majore. Ar putea fi o culoare in aceeasi gama cromatica cu restul camerei, dar cu cateva tonuri mai inchisa; un tablou supradimensionat sau o grupare de trei elemente, trei tablouri sau trei poze inramate, dispuse in linie dreapta sau in orice combinatie pe care o consideri mai potrivita. Ai putea lua in calcul si decorarea cu un sablon decorativ, stickere sau chiar un fototapet pe intreg peretele. Nu uita de potentialul estetic al tabliei de pat! Un model tapitat va spori confortul si va oferi un plus de textura incaperii.

Mobilier neconventional

Inlocuieste mobilierul conventional! Daca spatiul din dormitor este ingust, renunta la noptiere. Alege, in schimb, etajere sau polite pe care le poti folosi pentru o depozitare lejera. Si in tablia patului se pot integra cateva rafturi ce pot prelua rolul noptierelor. Pentru un astfel de model e nevoie ca respectivul corp sa fie realizat pe comanda (vezi modelul din galerie).

Amplificarea spatiului

Alege piese de mobilier in tonuri deschise, albul, cremul sau bejul fiind potrivite pentru a pastra luminozitatea incaperii. Oglinzile iti vor fi de mare ajutor! Foloseste-le ca pe un truc prin care poti crea un efect de largire a spatiului. Le poti integra fie deasupra patului, pe usile dulapului sau dressingului, fie pe peretele opus patului.

Spatiul din jurul ferestrei

Foloseste si alte spatii care de obicei sunt ignorate. Un exemplu in acest sens este spatiul din jurul ferestrei. O zona cu o mini-biblioteca, o masuta de machiaj, un mini-birou sau pur si simplu, un blat mai lat pe care poti aseza ghivece cu flori sau alte decoratiuni prin care sa inveselesti decorul, iata doar cateva sugestii pe care le poti integra in amenajarea dormitorului.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole