Cum sa amenajezi un living de invidiat – 4 modele

Pentru ca stim cat de importanta este amenajarea livingului pentru tine, ne-am propus astazi sa te inspiram cu cateva idei ce te vor ajuta sa-ti conturezi un decor de invidiat; modelele de amenajari din galerie te vor face sa intelegi mai bine ideile expuse in cele ce urmeaza.

Deschide Galeria

Configuratia functionala, mobila potrivita, culorile si lumina sunt tot atatea detalii care contribuie de fiecare data la realizarea unei amenajari reusite.

Metri patrati disponibili

Suprafata camerei va fi cea care va determina alegerile tale viitoare. De exemplu, in locul a 2 sofale, alege o canapea mai mare si confortabila, eventual un model tip coltar. Poti renunta in acest fel la fotolii si opta pentru pufuri care sunt practice, pot fi mutate oriunde si ocupa putin spatiu.

Incearca pe cat posibil sa eviti aglomerarea camerei cu piese de mobilier doar pentru ca ti-e teama ca nu vei reusi sa depozitezi toate lucrurile tale. Spatiul din living trebuie sa fie unul aerisit, luminos si nu unul incarcat cu dulapuri si sertare. Iti recomandam biblioteci mixte cu rafturi deschise prin care poti varia tipul de obiecte depozitate: carti cu decoratiuni si acte. Si variantele de mobilier cu inaltime medie sunt iarasi o optiune practica si functionala.

Lumina si cromatica

Apartamentele din Romania nu sunt intotdeauna cele mai luminoase. De aceea, trebuie sa intervenim la nivelul amenajarii cu trucuri prin care sa sporim luminozitatea camerei.

Ce poti face? Daca abia ai inceput procesul de renovare, poti sa optezi pentru ferestre inalte. Astfel, va patrunde mai multa lumina naturala in incapere. In plus, perdelele translucide, albe vor filtra placut lumina si vor crea un ambient placut, aerisit si spatios. Si draperiile in stil roman pot decora cu mult stil o incapere. Ne plac foarte mult si combinatiile dintre rolete si draperii pentru momentele cand doresti sa blochezi lumina puternica a soarelui.

Culorile joaca un rol important in orice amenajare. Tonuri neutre de bej, crem si gri pentru fundal si accente de culoare (una sau mai multe), iata o varianta sigura pe care o poti adopta si tu pentru amenajarea livingului. Culoarea poate veni de la pernele decorative, o patura, un tablou, decoratiuni, un covor. Urmareste amenajarile propuse in galerie ca sa vezi cum poti ilustra coerent si cu mult stil aceste concepte.

Sursa: elmueble

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole