Cum sa amenajezi un living modern pentru confortul intregii familii

Livingul este pentru multi dintre noi cea mai importanta camera a casei, cartea noastra de vizita. Este, de obicei, locul unde iti primesti musafirii si unde petreci timp alaturi de familia ta la sfarsitul unei zile. De aceea, alegem sa acordam atentie sporita amenajarii pentru ca ne dorim sa ne reprezinte si mai presus de toate, sa ne simtim bine ori de cate ori petrecem timp aici.

Deschide Galeria

Cred ca nu exista printre noi persoane care sa nu-si doreasca un living spatios, luminos, frumos amenajat. Poate doar cei care au deja indeplinita aceasta dorinta. Insa, noi ne dorim ca acest articol sa vina in intampinarea celor care isi cauta o casa noua tocmai pentru ca ei viseaza sa poata construi un spatiu personal, confortabil si placut pe care sa-l numeasca acasa. 

Unul din lucrurile care ne plac foarte mult sunt livingurile spatioase. De exemplu, pentru un apartament de 3 camere, un living de 25 de metri patrati constituie un spatiu generos (aproape cat o garsoniera) pe care ii poti imparti si decora dupa bunul plac.

Amenajarile propuse ne arata ca pastrand un design minimalist si tonuri neutre cu mici accente de culoare, poti obtine un living placut in care fiecare membru al familiei isi poate aduce amprenta, transformand incaperea intr-una persoanala.

Dupa cum vei putea urmari in galerie, fiecare concept de living porneste de la o baza compusa din canapea si, dupa caz, si fotolii. Aceasta structura, cunoscuta in limbajul de specialitate drept zona de conversatie, te ajuta ca ulterior sa configurezi restul elementelor din incapere. De exemplu, o canapea tip coltar poate suplini lipsa unor fotolii, economisind din spatiul livingului. Poti avea astfel mai mult loc de joaca pentru copilul tau.

Urmeaza partea de corpuri de mobilier care va constitui biblioteca. Daca te-ai saturat de mobilierul masiv si greoi, atunci mergi pe o varianta mai aerisita, eventual cu rafturi deschise sau doar simple etajere. Spatiul se va simti mai aerisit si mai putin incarcat vizual. E bine sa iei in calcul ca aceasta piesa sa o realizezi pe comanda astfel incat sa se potriveasca intocmai nevoilor tale si mai ales dimensiunilor livingului. De exemplu, intr-un apartament de 4 camere unde livingul are 29 de metri patrati, biblioteca poate sa fie montata pe peretele mai lung, de sus pana jos, oferind astfel spatii de depozitare pentru cartile si decoratiunile tale.

Circulatiile sunt foarte importante in orice locuinta. Trebuie sa ajungi usor dintr-un spatiu in altul, fara obstacole in drumul tau. Daca optezi pentru amenajarea unui loc formal de luat masa in cadrul livingului, atunci acesta ar trebui sa fie instalat cat mai aproape de zona de acces spre bucatarie pentru ca nu vrei sa strabati intreaga casa cu farfuriile pentru a ajunge la masa. Pur si simplu nu ar fi practic.

Tine cont de perdelele si/sau draperiile pe care le alegi! Lasa lumina naturala sa patrunda din belsug in incapere. Alege modele albe, semi-transparente care filtreaza placut lumina. Pentru un plus de intimitate, poti adauga si draperii precum in amenajarile de living propuse.

Spatiul personal se construieste cu piese si decoratiuni pe care le vei alege cu atentie. Accesoriile sunt detaliile care fac diferenta adaugand un strop din personalitatea ta decorului. Daca dispui de obiecte exotice, suveniruri pretioase, colectii de tablouri cumparate sau facute de tine, grupeaza-le laolalta aleatoriu sau in numar impar si astfel vei obtine un aranjament original, dar si spectaculos.

Acum nu mai ramane decat sa le faci o vizita celor din Greenfield si sa cantaresti bine avantajele unei locuinte noi intr-un ansamblu modern, care pune accent pe nevoile locatarilor sai.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole