Ascunderea acelor obiecte de valoare care au o semnificatie deosebita pentru noi, poate fi esentiala atunci cand, din pacate, casa este praduita de hoti.

Tinand cont ca timpul petrecut de un hot in interiorul unui apartament este in medie de 8 pana la 12 minute, ascunderea obiectelor de valoare in locuri nebanuite poate fi solutia care sa ne salveze lucrurile importante.

Primul loc in care acestia se uita, de obicei, este dormitorul pentru ca in general, aici se tin bijuteriile, banii sau chiar seifurile cu acte. Urmeaza livingul si biroul unde cauta, de obicei, electrocasnice care pot fi usor transportate. Iata cateva sfaturi despre cum sa va puneti lucrurile importante in locuri sigure si mai putin accesate.

Ventilatoarele de aer false, montate cat mai sus, aproape de tavan pe hol sau baie, sunt o varianta usor de amenajat si foarte putin probabil ca cineva sa se gandeasca ca ceva s-ar ascunde acolo.

Oglinda din dormitor poate fi solutia ideala daca in spatele ei vezi amenaja un mic dulap de depozitare a lucrurilor de valoare. Pentru a nu da de banuit, dulapul ar trebui sa fie integrat in perete si oglinda sa fie pusa ermetic. Tot cu un sistem similar, obiectele de arta de pe pereti pot fi folosite pentru a ascunde in spatele lor, lucrurile pretioase din casa atunci cand plecati pentru o perioada mai indelungata.

Recipientele goale de produse de curatat sau cutii de cafea pot stoca obiecte mici, precum bijuteriile; inserate printre alte obiecte asemanatoare, nu vor atrage atentia hotilor. La fel de bine poate functiona si un aspirator vechi, pe care nu il mai folositi si care poate trece neobservat in dulap.

Cartile sunt o metoda celebra de a ascunde obiectele de valoare. Alegeti o carte cu coperti groase, cartonate pe care sa o sacrificati in acest scop. Integrati in interiorul ei o mica cutie si inchideti-o. Intr-o biblioteca generoasa, va fi greu de depistat. Veti gasi si in comert seifuri tip carte care sa va ajute cu stocatul obiectelor de valoare.

Insa, cea mai sigura metoda este sa apelezi la profesionisti. Iti recomandam un sistem cu alarma antiefractie precum cele de aici. O alta solutie ar putea fi supravegherea video, mult mai eficienta daca locuiesti la casa. Am gasit aici cateva optiuni ce merita explorate. Si nu uita: paza buna trece primejdia rea!

Peste 500.000 de produse in stoc la cele mai mici preturi online.
comentează sau vezi comentarii


Newsletter

Ramai la curent cu noutatile de pe Povestea Casei!