Cum sa compartimentezi interiorul unui dulap de haine

O casa organizata si ordonata este sinonimul unui ambient bine amenajat. Si aceasta organizare ar trebui sa porneasca de la dulapurile si sertarele noastre unde ne stocam lucrurile si hainele. Chiar daca la o prima vedere acest aspect nu pare sa aibe o importanta prea mare, de fapt, felul cum ne asezam si aranjam lucrurile ne influenteaza mai mult decat ne-am imaginat. Un spatiu in permanenta dezordonat ne provoaca stres si o stare de neliniste fara ca noi sa percem in mod constient acest fapt. Reducand acest lucru la o scara mai mica, la nivelul unui dulap cu haine, de exemplu, efectul este asemanator. Ganditi-va cum ar fi ca dimineata cand va pregatiti pentru o noua zi de munca sa va gasiti foarte usor hainele pe care le veti imbraca.

Deschide Galeria

Compartimentarea unui dulap cu haine este mai complicata decat pare, in special in cazul cuplurilor cand ambele parti trebuie sa-si gaseasca loc pentru obiectele personale in acelasi spatiu de depozitare. Pentru ca si acest spatiu aparent neinsemnat al caselor noastre sa fie perfect coerent si bine organizat, va propunem cateva idei care sa va usureze misiunea compartimentarii si organizarii unui dulap.

Incepem cu un sfat pentru doamne: sortati hainele si aranjati-le in functie de culori! Luati puloverele si bluzele in culori asemanatoare, strangeti-le asa cum le gasiti in magazine si ordonati-le apoi in interiorul dulapului. Folositi umerase pentru cele care necesita o astfel de depozitare. Veti avea astfel o compozitie mai atragatoare si ordonata. In plus, ar fi binevenita o triere a acelor haine care nu vi se mai potrivesc cu stilul actual sau care nu va mai plac. E firesc sa ne mai schimbam stilul din cand in cand!

Daca o mare parte a hainelor dumneavoastra sunt din categoria business si sunt necesare mai multe spatii pentru agatare pe umerase, asigurati-va ca dulapul are suficiente astfel de spatii. E bine sa va ganditi la aceste lucruri atunci cand achizitionati dulapul pentru haine din dormitor sau cand alegeti compartimentarea din zona de dressing.

Luati in calcul hainele sezoniere! In functie de anotimp, veti aduce in fata acele piese pe care le veti imbraca mai des o anumita perioada din an, pe cand restul, cum ar fi cele groase, de iarna pot sta intr-un alt loc separat.

Daca veti realiza la comanda dulapul, impartiti inteligent spatiul pentru rafturi versus cel pentru agatat umerasele sau sertare care ar putea fi inserate in acest spatiu. Cateodata este necesar sa aveti loc si pentru cutii de depozitare la baza dulapului sau chiar pentru incaltaminte. In acest caz, preferintele vor prevala. Exista persoane care prefera sa depoziteze cutiile cu pantofi intr-un alt spatiu decat cel al dulapului si invers, cele care opteaza pentru a depozita in acelasi dulap hainele, incaltamintea si posetele.

Pentru a ilustra mai bine cele enumerate pana acum, am adunat, in galeria de mai sus, cateva schite de compartimentare pentru dulapuri care sa va fie ghidaj pentru propria configurare a unui astfel de spatiu.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole