Cum sa conturezi o zona de zi cu stil – model de amenajare

Amenajarea despre care vreau sa-ti vorbesc astazi face parte dintr-o casa din Budapesta si ma voi concentra pe partea de zona de zi care include livingul, diningul si bucataria. Intreg spatiul inspira prin abordarea contemporana si prin finetea detaliilor.


Deschide Galeria

Toate spatiile sunt organizate intr-un mod firesc, delimitarile intre functiuni realizandu-se prin finisaje, livingul avand o pardoseala din parchet, iar restul spatiului placi ceramice care imita aspectul lemnului. Lemnul ca finisaj predomina sub diferite forme, oferind caldura amenajarii si o atmosfera familiara si confortabila. Paleta cromatica se inspira din esentele de lemn natur, nuantele neutre de crem, bej si maro-brun fiind predominante.

Gandite intr-un plan deschis, trecerea dintre zone se face firesc, iar functiunile spatiului formeaza un tot unitar, zona de zi pentru familie si prieteni. Cu o dispunere pe lung, spatiile sunt puse in valoare prin decoratiuni si accesorii. Pentru partea de living, peretele cu tapet alaturi de semineu si panoul ce ascunde o biblioteca in lateral si incastreaza televizorul reprezinta un mod original de a contura o zona de accent. Corpurile de iluminat atragatoare prin designul lor creeaza diverse scenarii atat prin iluminatul general cat si prin cel ambiental.

Diningul face legatura intre living si bucatarie, trecerea fiind discreta. Suprafetele vitrate, ferestrele inalte asigura multa lumina naturala atat in living cat si in bucatarie, practic fiecare zona avand o fereastra in dreptul ei.

Spatiul bucatariei este unul deschis, cu mobilier functional si zone de lucru bine evidentiate gratie micilor ferestre inserate in dreptul zonei de spalat, a blatului de lucru sau a celei de gatit unde este amenajate o iesire spre curte.

Conceptul de amenajare s-a bazat pe folosirea materialelor naturale si a tonurilor calde, telurice care descriu inima acestei case, un open space cu detalii personale cu motive si texturi care dinamizeaza si personalizeaza intr-un mod original decorul. Armonios realizat, aceasta zona de zi este o buna sursa de inspiratie fie ca locuiesti intr-un apartament sau casa.

Articole noi

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...