Cum sa crestem rosii cherry in gradina noastra?

Rosiile sunt probabil cele mai populare legume (biologic sunt fructe, de fapt) din gradinile noastre, deoarece pe langa gustul lor inconfundabil, sunt si foarte placute ca aspect, formand o “mare rosie” la noi in curte. Pe langa rosiile clasice, rosiile cherry au inceput sa fie tot mai prezente in Romania si de aceea ne-am gandit sa iti dam cateva sfaturi despre cum sa le cresti chiar la tine in gradina.

Deschide Galeria

Perioada de germinare pentru rosiile cherry este de 7 zile, iar in 70-80 de zile te vei putea bucura deja de prima recolta. Rosiile cherry au nevoie de mult soare si trebuie udate in mod regulat pentru a se transforma in acele mici legume gustoase pe care le mancam cu orice ocazie.

Solul in care plantati rosiile cherry trebuie sa fie unul foarte fertil, imbogatit cu ingrasaminte pentru a da cat mai multe roade. Dupa ce ati plantat semintele, sa te asiguri ca pamantul in care au fost plantate va fi mereu umed, cel putin pana la aparitia primelor frunze.

Desi rosiile cherry au nevoie de mai putin fertilizator fata de cele normale, sa te asiguri ca vor avea intodeauna o cantitate generoasa de nutrienti pentru ca planta sa poata creste in conditii optime.

Faptul ca aceste rosii ocupa foarte putin spatiu reprezinta o oportunitate excelenta de a le planta si daca locuiesti intr-un apartament, deoarece acestea pot creste foarte usor si in ghivece. De altfel, au si marele avantaj ca ajung la maturitate mult mai repede decat rosiile clasice.

Rosiile cherry sunt foarte bogate in vitaminele A si C si sunt o sursa excelenta de potasiu, vitamina K si chiar fibre. Datorita marimii lor, acestea sunt consumate de regula in salate si sunt un ornament frumos in orice farfurie.

Urmand aceste simple sfaturi, te vei bucura de gustul si aspectul rosiilor cherry in cel mai scurt timp posibil si s-ar putea ca gradinaritul sa devina noua ta pasiune.

Sursa fotografiei: vegetablematter.blogspot.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole

Articolul precedent
Articolul următor