Cum sa dai casei tale un aer luxos

Cu totii ne dorim sa locuim intr-o casa precum super-starurile care isi permit sa dea o avere in amenajarea locuintei. Daca nu esti unul, daca n-ai castigat inca la loterie sau pur si simplu nu crezi ca e necesar sa investeti foarte mult in decorarea casei, acest articol cuprinde cateva idei si solutii care iti permit, intr-un buget mic sau chiar inexistent, sa dai acel aspect de lux al casei.

Deschide Galeria

Inrameaza

O pictura, fotografii sau o oglinda. Ramele sunt un detaliu clasic ce duce cu gandul arta, iar arta este o preocupare scumpa. Atentie la alegerea lor! Discrepanta dintre stilul casei tale si ramele alese pot crea kitsch.

Perdele si draperii

Voluminoase si lungi, asa trebuie sa fie perdelele ca sa dea un aspect luxos camerei. Prinde-le la distanta de ramele ferestrelor pentru a parea mai mari. Lasa-le destul de lungi, sa cada pe pardoseala. Nu uita, insa, de criteriile pe care trebuie sa le ai in vedere atunci cand alegi perdelele (vezi articolul).

Un tablou supradimensionat

In locul mai mai multor tablouri mici, alege unul singur, supradimensionat. Astfel, va fi un punct de interes impunator. Acelasi truc este valabil si pentru oglinzi.

Detaliile conteaza

Pot fi pernele de pe pat si canapea, poate fi lustra sau chiar o vaza cu flori. Atentia asupra acestor detalii poate face diferenta intre un aspect luxos si unul monoton. 
Asaza mereu flori proaspete in vase simple pentru a le scoate in evidenta.

Pernele trebuie sa fie multe, mai ales in dormitor, vor crea acea aglomerare ordonata ce te duce cu gandul la avutie. Nu putem sa ne imaginam un pat regal fara acele lenjerii cu diferite texturi si multe randuri de perne pufoase.

Foloseste multe obiecte de iluminat. Langa pat, langa canapea, plus cele generale agatate in tavan. Gaseste toate spatiile in care e nevoie de o lumina separata. Foloseste lumina calda.

Amenajeaza o biblioteca

Fie ca iti place sa citesti sau nu, in living o biblioteca va arata mereu bine. Si luxos. Mai ales daca alegi si cateva carti cu o coperta speciala, metalizata sau care au un aspect luxos. Poti sa asezi cateva si pe o masuta langa canapea, ca decor, langa o vaza cu flori.

Sursa Foto: Pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole