Cum sa decorezi terasa?

Cand vorbim despre construirea sau design-ul unei case, trebuie acordata importanta cuvenita fiecarui aspect intrucat asta e ceea ce o face sa arate perfect. Terasa nu face nicio exceptie.

Deschide Galeria

Terasa casei tale este locul unde te poti bucura de natura impreuna cu familia ta, mai ales in timpul liber. Pe parcursul iernii poti folosi acest loc pentru a te bucura de soare, iar vara este locul de relaxare si aer curat dupa o zi plina la birou. Fie că este terasa de la parter sau de la etajul superior, decorarea ei ar trebui sa tina cont atat de aspect cat si de functionalitate. Iata cateva idei pentru amenajarea ei intr-un mod practic si atractiv. 

O pata de verde

Pe parcursul decorarii terasei, e necesar sa urmezi cateva detalii tehnice, insa intotdeauna vei ajunge sa-l personalizezi dupa bunul plac. Adaugarea unei zone verzi pline cu plante este probabil cel mai eficient mod de a imbunatati aspectul spatiului destinat terasei tale. Din nou, doar tu vei putea decide cat, cum si unde. Poti avea liane pe peretii din fata; acestea ofera un aspect placut exteriorului casei tale. Vita de vie poate fi o sursa eficienta de a pastra racoarea in zilele fierbinti de vara prin blocarea luminii directe a soarelui din fata casei tale. Poti alege, de asemenea, diferite plante colorate in ghivece agatate de pereti. 

Scut pentru vreme

Terasa poate fi expusa luminii solare sau ploii. Iata de ce e necesar sa ai o copertina sau parasolar asortat cu decorul terasei. Insa daca aceasta protectie exista deja, poti alege sa o vopsesti in culorile exteriorului constructiei pentru o fatada frumoasa.

Mobila face diferenta

Tine minte intotdeauna: functionalitatea merge mana in mana cu designul. Terasa e locul unde te bucuri de mediul natural, deci ai putea lua in considerare sa o si mobilezi. Nu e nevoie de o canapea greoaie, ci mai degraba alege stilul usor pe care ti-l ofera lemnul de bambus, sau orice lemn din aceasta categorie, sau chiar mobila din plastic. Iti vor oferi o senzatie sporita de confort dar mai ales vor ocupa un spatiu mai mic.

Un plus pentru decor

Poti cumpara mici articole de decor, ca de exemplu, tablouri, picturi, covorase sau orice alte lucruri care te reprezinta. Cu grija insa la aceste articole, caci amplasarea lor in lumina directa a soarelui sau expunerea la ploaie le-ar putea afecta calitatea.

Umbrela pentru un plus de confort

Pentru terasele mai mari si neacoperite, poti alege si o umbrela de sine statatoare impreuna cu o masa. Nu numai ca va face spatiul mai elegant si confortabil, dar iti va permite sa te bucuri de vreme fara a fi expus direct la soare sau la ploaie. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole