Cum sa decorezi un living lung si ingust?

V-ati mutat recent in mult asteptatul apartament si a venit momentul sa-l mobilati si sa-i oferiti o noua fata. Insa, livingul lung si ingust va da batai de cap. Iata ce puteti face.


Deschide Galeria

In primul rand faceti o analiza a spatiului si ganditi-va la scopul lui. Veti dori sa fie un spatiu pentru vizitele prietenilor, este un loc de tranzitie, veti integra si un birou in aceasta camera?

Dupa ce ati stabilit aceste detalii, alegeti mobila. Prima este canapeaua pe care o veti pune aproape de perete sau chiar langa perete, completata de o masuta dreptunghiulara, ingusta. Apoi pentru mobilier optati pentru rafturi deschise, suspendate sau etajere.

Alegeti o paleta de culori pentru a accentua spatiul camerei: cele mai sigure variante sunt cele pastel, culorile calde, luminoase sau neutre precum alb sau crem.

Aduceti o planta mare pe care sa o asezati in capatul dinspre fereastra. Si daca tot am mentionat fereastra e foarte importanta si lumina care patrunde in camera la fel ca si cea artificiala. Asigurati-va ca aveti o camera bine iluminata pentru a crea impresia unui spatiu mai larg. 

Un alt truc la care puteti apela este integrarea oglinzilor si/sau a obiectelor de arta. Oglinda poate fi montata deasupra canepelei urmandu-i forma dreptunghiulara sau o puteti inlocui cu cateva tablouri. Efectul lor va fi de a crea zone de interes mai mici care vor sparge monotonia unui living lung si ingust. 

Foarte important este sa nu supraaglomerati cu decoratiuni. Pastrati proportiile si amenajati cat mai minimalist posibil.

 

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...