Cum sa economisesti bani cand construiesti o casa

Chiar daca iti doresti sa construiesti o casa de la zero sau vrei o simpla lucrare de renovare pentru casa ta, intodeauna iti va fi de folos sa economisesti ceva bani, indiferent de proiectul in care te implici.

Deschide Galeria

Primul sfat este sa te uiti impreuna cu arhitectul si constructorii peste proiect de cate ori este nevoie, pana vei fi sigur ca sunteti pe aceeasi lungime de unda. Arhitectul si constructorii pot adauga de multe ori lucruri pe care ei presupun ca ti le doresti, insa de multe ori s-ar putea sa nu ai nevoie de acele detalii in plus.

Nu trebuie sa iti fie jena sa intrebi de fiecare data cand nu intelegi ceva! Tine minte, un om inteligent vorbeste pe intelesul tuturor si pana la urma, constructorul iti va explica pe larg tot proiectul pana te vei lamuri.

Implica-te cat mai mult posibil! Daca stii sa faci un lucru, incearca sa il faci singur pentru ca orice ora de munca in constructii se plateste si astfel vei economisi niste bani. Atat timp cat esti sigur pe ceea ce faci, de ce ai plati o alta persoana sa faca acest lucru?

Incearca sa iti cumperi singur materialele, fara a apela la furnizorii constructorilor. Daca ai variante de unde sa iti cumperi yalele, parchetul, gresia si orice alte elemente pe care le poti gasi la un pret bun. Trebuie sa ai mereu in vedere ca fiecare ban pe care il economisesti il poti realoca unei alte parti din constructie.

Consulta-te cu cat mai multi arhitecti si constructori inainte de a demara un proiect. Indicat este sa ai cel putin 3 oferte de pret diferite pentru a te putea decide asupra celui mai bun pret. Acest lucru este valabil si cand mergi la cumparaturi pentru materialele de constructie.

Daca este pe stilul tau, apeleaza la prefabricate. Materialele acestea sunt mult mai usor de asamblat si pretul va fi unul mult mai mic fata de materialele conventionale.

Un alt sfat foarte util, daca vrei sa economisesti bani in realizarea casei tale sau in amenajarea unei camere, este sa contractezi o echipa de lucru in afara sezonului de constructii. Contactand si contractand o echipa de constructori in lunile de iarna, vei obtine un pret mult mai bun deoarece perioadele calduroase sunt cele mai aglomerate si constructorii isi permit sa creasca preturile.

Avand mereu o agenda bine organizata in ceea ce priveste proiectul de constructie sau de renovare a casei tale, vei putea economisi cel putin 10% din pretul initial pe care l-ai estimat pentru acest proiect. Incearca sa ramai concentrat si atent la toate detaliile pe intreaga perioada de desfasurare a proiectului, iar la sfarsitul acestuia, vei avea bucuria de a-ti vedea casa construita sau renovata si satisfactia faptului ca ai economisit o suma importanta de bani.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole