Cum sa expui un tablou fara sa gauresti peretii

Un tablou este o metoda excelenta de a umple golul peretilor si de a reda un suflu nou amenajarii. Insa cum rezolvi cand structura peretilor nu-ti permite sa faci gauri? Iata ce variante ai la dispozitie pentru ca tablourile preferate sa-si gaseasca loc in decor.

Deschide Galeria

Cea mai usoara varianta este sa sprijini tabloul: asezat pe o piesa de mobilier si sprijinit de perete. Conteaza aici inaltimea mobilei si dimensiunea tabloului. O piesa supradimensionata se va incadra de minune pe o comoda joasa. La fel de bine poate fi asezat direct pe podea. Marimea va fi cea care iti va spune unde e locul potrivit.

Desi poate suna neobisnuit, tablourile de marimi diferite pot sta impreuna pe podea sprijinandu-se unul de celalalt, cel mare la baza, iar cele mai mici inspre fata. Sau un tablou mare asezat langa un tablou mic. Ai un scaun pe care il folosesti foarte rar? Pune-l in valoare asezand un tablou pe el, cu atat mai mult daca scaunul are un aspect clasic sau vintage.

Alaturi de tablou pot sta si alte obiecte de arta; va crea o coeziune a spatiului amenajat si ofera o perspectiva inedita asupra felului in care alegi sa expui arta in casa ta. Daca vrei sa mergi pe un design original, o scara de lucru pe care nu o mai folosesti, o poti aduce in decor si folosi pe post de rafturi pentru carti si chiar pentru tablouri. Si daca tot am pomenit de carti, poti sa expui un tablou sau mai multe chiar si in spatele cartilor; singura conditie este ca raftul sa fie liber deasupra si dedesubt pentru ca operele sa iasa in evidenta.

Operele de arta ale copiilor tai pot sta foarte bine lipite pe pereti cu putina banda adeziva; cu siguranta vei gasi in comert variante colorate care sa faca mai amuzanta experienta. O astfel de amenajare este ideala pentru camera copiilor, aducand veselie si inspirandu-i pe cei mici sa fie mereu creativi. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole