Cum sa faci din tapet vedeta amenajarii unui apartament modern

Despre tapet si utilizarea lui in amenajari, parerile sunt impartite. Unii decoratori il folosesc in continuare pentru a crea zone de accent intr-o camera, pe cand altii il considera usor invechit, considerandu-l o tendinta demodata. Dar tendintele vin si pleaca. Ce ramane este amenajarea cu care noi ne simtim bine, cea cu care ne identificam. Locuinta despre care vreau sa iti povestesc astazi ne arata ce interioare deosebite poti crea cu un tapet bine ales si armonios integrat in decor, transformandu-l in vedeta amenajarii.

Deschide Galeria

Un living functional

Apartamentul de 68 de metri patrati se bucura de o lumina naturala pe care decoratorul a reusit sa o puna in valoare gratie finisajelor utilizate: mult alb si un model de tapet colorat cu un imprimeu ce reuseste sa imprime luminozitate incaperii. Camera de zi a primit mai multe subfunctiuni pe care le regasim de-a lungul incaperii. Astfel, la fereastra, incastrata in perete vom gasi o biblioteca si, alaturi de fotoliul amplasat in apropiere, te poti bucura de un colt de lectura scaldat in lumina. Pentru a realiza acest lucru s-a renuntat la balcon, integrandu-l in interiorul camerei si castigand astfel mai mult spatiu pentru incapere. Zona de conversatii si peretele cu un birou ce se transforma in masa pentru dining sunt puse in valoare de tapetul cu motiv floral si insertii de galben pe care le vom regasi discret inserate in decor: perne decorative, o vaza sau abajurul lampadarului. Impreuna reusesc sa transforme camera intr-un ambient cald si primitor, exact ceea ce si-a dorit beneficiara acestui apartament.

Tapetul – vedeta amenajarii

Au fost alese piese de mobilier simple, dar functionale, care sa se incadreze in stilul ce s-a conturat ca vintage-modern. Aerul vintage este redat prin jocul tapetului utilizat in fiecare incapere, integrat insa cu atentie, pentru a nu incarca in exces camerele. Nuantele fine si imprimeurile delicate reusesc sa defineasca fiecare camera in parte, de la bucatarie pana la dormitor.

Daca peretii cu tapet sunt centrele de interes ale amenajarii, pardoseala contribuie la crearea unei unitati a spatiului amenajat, echilibrand decorul. Si tonurile de gri alaturi de alb reusesc sa puna in valoare modelele de tapet folosit.

Nici spatiul bucatariei nu a fost ignorat. Aici a fost ales un tapet tematic cu insertii de rosu; astfel, pe un fundal de alb si gri, incaperea pare mai dinamica si mai vesela. Corpurile de mobilier albe, inalte pana in tavan asigura nevoia de depozitare si de functionalitate pentru gatit.

Dormitorul – o oaza de relaxare

Dormitorul este o oaza de relaxare. Tonurile delicate de albastru-ciel pe un fundal de alb iti inspira relaxare si confort, dand camerei luminozitate cu un aer chic. Dulapul de haine incastrat in perete lasa spatiul sa respire fara a-l priva de nevoile de baza. Si baia a fost renovata si amenajata pentru a fi cat mai functionala si la indemana beneficiarei. De data aceasta, in baie s-a mizat pe nuante neutre, cu faianta bej si gresie maro cu aspect de lemn, intr-o maniera moderna care pun in prim plan nevoia de functional cu un strop de estetic.

Avand parte de  proportii potrivite si echilibrate, acest apartament ne arata cum tapetul poate decora un spatiu modern fara a-l sufoca sau a-l trimite intr-o zona demodata, ba din contra, ilustrand o locuinta moderna, functionala, confortabila si eleganta.

Sursa foto: casadiez

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole