fbpx

Cum sa faci locuibil un spatiu de 25 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Casute eco-friendly – 19 modele

In ultima vreme produsele eco-friendly au devenit o adevarata...

Cum sa optimizezi un spatiu cand suprafata disponibila este de doar 25 metri patrati? Iata aceasta propunere de amenajare realizata intr-o locuinta din Paris care iti poate fi o sursa viabila pentru propriul proiect.

Deschide Galeria

Intreg spatiul a fost renovat in totalitate, iar camera principala optimizata pentru a include toate functiunile necesare, plus o zona pentru depozitare. Avem astfel o mica bucatarie, o zona de luat masa, o zona de living care se transforma si in dormitor.

Intr-o astfel de amenajare, selectia pieselor de mobilier este esentiala pentru a nu sufoca sau aglomera spatiul. Pentru acesti 25 de metri patrati, prioritare au fost corpurile care compun zona bucatariei, dar si canapeaua cu pat rabatabil. Tinand cont de dispunerea spatiului, legatura intre cele doua zone se face prin dulapurile de inaltime mica, care pornesc de langa pat si merg pana la fereastra de unde incepe bucataria. Tot pentru a le da o nota distinctiva, au fost realizate din MDF gri, iar peretele vopsit in aceeasi nuanta.

Pentru bucatarie, s-a mers pe o dispunere pe doua laturi, avand electrocasnicele incorporate. S-au integrat spatii de depozitare, de o parte dulapuri inchise, iar de cealalta parte rafturi deschise de diferite marimi Albul predomina in aceasta zona, inclusiv la nivelul mesei sau al scaunelor. Efectul de amplificare este cel scontat.

Patul rabatabil contribuie din plin la optimizarea spatiului. Odata strans, ramane o zona de sofa cu perne decorative, care alaturi de cele doua masute suprapuse redau ideea de living. O astfel de solutie poate fi luata in calcul in orice spatiu, fiind potrivita pentru garsoniere sau camere de copii.

Alaturi de corpurile gri anterior mentionate, depozitarea se continua cu dulapurile asezate chiar langa usa de la intrare. Dispuse pe toata inaltimea camerei, se asigura astfel spatii eficiente pentru a integra lucruri variate.

In baie, s-a mizat pe aceeasi idee de functionalitate. Spatiul restrans a permis integrarea unei cabine de dus, a vasului de toaleta si a lavoarului cu doua sertare suspendate. Dulapul cu cele doua usi acoperite cu oglinzi reprezinta o alegere excelenta pentru astfel de spatii mici.

Reclama

Articole noi

De ce este bine să verifici centrala termică și instalația înainte de începerea sezonului rece?

Centrala termică îți oferă tot confortul de care ai...

Tipuri de canapele și calitățile lor

Canapele sunt una dintre cele mai importante piese de...

Amenajare apartament de trei camere – mult lemn si accente puternice de culoare

Situat intr-un bloc nou din zona de nord a...

Ce mobilă living este potrivită pentru spațiul casei tale?

Decorezi un living nou sau vrei să îți înlocuiești...

Tipuri de sobă din care poți alege varianta potrivită pentru casa ta

Confortul oferit de o temperatura adecvată este urmărit de...