Cum sa faci locuibil un spatiu de 25 mp

Cum sa optimizezi un spatiu cand suprafata disponibila este de doar 25 metri patrati? Iata aceasta propunere de amenajare realizata intr-o locuinta din Paris care iti poate fi o sursa viabila pentru propriul proiect.

Deschide Galeria

Intreg spatiul a fost renovat in totalitate, iar camera principala optimizata pentru a include toate functiunile necesare, plus o zona pentru depozitare. Avem astfel o mica bucatarie, o zona de luat masa, o zona de living care se transforma si in dormitor.

Intr-o astfel de amenajare, selectia pieselor de mobilier este esentiala pentru a nu sufoca sau aglomera spatiul. Pentru acesti 25 de metri patrati, prioritare au fost corpurile care compun zona bucatariei, dar si canapeaua cu pat rabatabil. Tinand cont de dispunerea spatiului, legatura intre cele doua zone se face prin dulapurile de inaltime mica, care pornesc de langa pat si merg pana la fereastra de unde incepe bucataria. Tot pentru a le da o nota distinctiva, au fost realizate din MDF gri, iar peretele vopsit in aceeasi nuanta.

Pentru bucatarie, s-a mers pe o dispunere pe doua laturi, avand electrocasnicele incorporate. S-au integrat spatii de depozitare, de o parte dulapuri inchise, iar de cealalta parte rafturi deschise de diferite marimi Albul predomina in aceasta zona, inclusiv la nivelul mesei sau al scaunelor. Efectul de amplificare este cel scontat.

Patul rabatabil contribuie din plin la optimizarea spatiului. Odata strans, ramane o zona de sofa cu perne decorative, care alaturi de cele doua masute suprapuse redau ideea de living. O astfel de solutie poate fi luata in calcul in orice spatiu, fiind potrivita pentru garsoniere sau camere de copii.

Alaturi de corpurile gri anterior mentionate, depozitarea se continua cu dulapurile asezate chiar langa usa de la intrare. Dispuse pe toata inaltimea camerei, se asigura astfel spatii eficiente pentru a integra lucruri variate.

In baie, s-a mizat pe aceeasi idee de functionalitate. Spatiul restrans a permis integrarea unei cabine de dus, a vasului de toaleta si a lavoarului cu doua sertare suspendate. Dulapul cu cele doua usi acoperite cu oglinzi reprezinta o alegere excelenta pentru astfel de spatii mici.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole