Cum sa construiesti un cos pentru deseurile din bucatarie

Gospodinele sigur ar aprecia un asemenea recipient montat in blatul de la bucatarie. Cosul pentru deseuri organice (coji de legume si altele), ar usura mult munca gospodinelor. Astfel, ele s-ar putea concentra asupra altor lucruri mai importante cum ar fi prepararea retetelor gustoase.

Deschide Galeria

Asadar, pentru amenajarea unui asemenea cos, barbatii gospodari si cu initiativa, care vor sa isi impresioneze sotiile, au nevoie de urmatoarele "ingrediente":

– o oala de inox cu capac, sau orice alt recipient compact (fara gauri);

– fierastrau pendular, sau alte dispozitive cu care sa puteti taia blatul de lemn;

– flex;

– bormasina si burghiu;

– creion;

– smirghel pentru finizaj.

Pasi pe care trebuie sa ii faca sunt urmatorii:

1. Pregatirea recipientului

Daca oala de inox are manere le puteti taia cu flexul. Este important sa pastrati marginea pentru a se potrivi in cercul pe care il veti taia mai tarziu in blatul de lemn.

2. Taierea unui cerc in blatul de la mobila de bucatarie

Puneti oala cu fata in jos pe blatul unde vreti sa amenajati cosul, si trasati cu creionul cercul care, ulterior, sa va ajute la taiere. Daca nu aveti o ustensila speciala cu care sa puteti taia o forma perfect circulara in blat, folositi fierastraul pendular. Mai intai faceti o gaura cu bormasina in centrul cercului apoi incepeti taierea din acest punct. Cu multa rabdare dati forma perfect rotunda a cercului. Incercati sa lasati o mica distanta intre marginea dinauntru a cercului desenat cu creionul si decupajul propriuzis. Daca ati executa taietura exact pe urma de creion oala ar cadea inauntru.

Citeste si 8 idei pentru o bucatarie mai prietenoasa cu mediul

3. Slefuirea mariginii 

Dupa ce a fost finisata marginea cu smirghel se introduce oala in decupajul rezultat.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole