Cum sa faci „update” unei podele din lemn

Podelele din lemn sunt, fara indoiala, niste elemente clasice in domeniul decoratiunilor pentru pardoseli. Ele dau, in functie de tipurile de finisaj, un aspect luxos sau chiar rustic, ceea ce le fac mult mai versatile decat celelalte tipuri de pardoseli.

Deschide Galeria

Cu ajutorul unor substante speciale, podelele de lemn pot fi oricand refinisate pentru a arata ca noi. Ele pot fi de asemenea vopsite cu diferite modele, astfel incat pot deveni punctul de atractie al intregii camere, o adevarata opera de arta.

Citeste si Podeaua decorata cu stencil e o podea mai fericita

Daca vreti sa va "actualizati" modul cum arata podeaua dumneavoastra iata trei moduri cum puteti realiza acest lucru:

  1. Vopseste-ti podeaua in mod creativ. Exista mai multe modele pe care le puteti aplica, fie cu ajutorul unor sabloane tip stencil, fie chiar cu pensula. Formele geometrice pictate pe podeaua de lemn pot fi un exemplu excelent, care, pus in aplicare, poate transforma camera intrun loc mult mai interesant.
  2. Inlocuieste-ti podeaua. Daca aspectul parchetului dumneavoastra nu va mai place, fie pentru ca este prea vechi fie ca are un model care nu mai este pe gustul dumneavoastra, ar fi mai bine sa il inlocuiti. O podea simpla de scanduri poate oferi un aspect mult mai placut. Stilul scandinav este la moda in ultima vreme. O podea de lemn ofera de asemenea camerei un look rustic.
  3. Combina materialele. O dusumea din lemn cumbinata cu una de gresie poate crea un contras elegant si sobru. O camera care are pe margini un rand de placi de gresie iar in centru o podea de lemn poate oferi o dinamica frumoasa, o imbinare perfecta intre moden si traditional. Combinatiile intre lemn si gresie pot fi nelimitate, iar un rol important in orice decor il are creativitatea.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole