Cum sa folosesti printurile in decorarea casei

Integrarea patternurilor intr-un spatiu, nu numai ca sparge monotonia, dar creeaza elemente de dimensiune si interes.

Deschide Galeria

Alegerea printurilor poate fi un proces destul de complicat. Secretul este sa ramai pe linia stilului ales si sa pastrezi simplitatea.

Pentru un impact mare, foloseste printuri pe draperii, acestea fiind elementele cu cea mai mare dimensiune pe verticala dintr-o camera. De asemenea, tot pentru un punct de interes puternic, indrazneste sa alegi o canapea printata sau doua scaune cu tapiterie.

Cei care au destul curaj si inspiratie, pot chiar sa combine mai multe printuri in aceeasi incapere. Insa, regula este sa nu folosesti doua printuri care au aceeasi dimensiune, acestea vor concura si vor obosi ochiul. Astfel, alege un print principal, de dimensiuni mari, si altele cu elemente mai mici, care sa il completeze pe primul.

Ceva mai putin indraznet, de exemplu, in dormitor, poate fi alegerea unui pat cu tapiteria printata care sa contrasteze cu lenjeria simpla. Evita alte printuri, in acest fel, vei avea un echilibru intre indrazneala acestora si ambientul linistitor pe care il doresti in dormitor. Acelasi efect il vei obtine daca alegi sa potrivesti un covor printat cu alte elemente neutre.

Pentru cei care tin la simplitatea decorului, pot folosi printurile de dimensiuni mici.
Cel mai bun exemplu in acest caz, sunt pernele decorative. De asemenea, alte elemente care pot avea printuri mici sunt accesoriile, cum ar fi abajururile lampilor si paturile.

Avantajul acestei modalitati de a folosi printurile este ca accesoriile se pot schimba usor si oricand, oferindu-ti flexibilitate in decorarea camerei si nu vei ajunge sa te plictisesti repede.

Foto: pinterest

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole