Cum sa iluminam corect o sufragerie

Lumina este esentiala pentru casele noastre. Ea este care influenteaza felul in care arata o incapere si mai ales felul in care ne simtim in acea camera. In living este cu atat mai importanta pentru ca aici ne petrecem cel mai mult timp decat in oricare alta parte a casei.


Deschide Galeria

Pentru a verifica daca avem tipul corect de iluminat si mai ales cum putem imbunatati acest aspect, iata cativa pasi de urmat.

Ganditi-va la activitatile pe care le intreprindeti de obicei in aceasta camera. Tipul de activitati va vor spune si ce tip de lumina veti avea. De la lectura, la joaca cu copiii si privitul la televizor, fiecare necesita un tip anume de lumina si cum sa le imbinati. Designerii ne recomanda sa le impartim in trei categorii: general, specific si accent.

Daca sunteti printre norocosii care se bucura de o cantitate mare de lumina naturala, atunci nu veti mai avea nevoie de lumina suplimentara de deasupra. Insa, de cele mai multe ori in special in apartamente din zonele urbane este necesara un corp de iluminat suplimentar montat deasupra in tavan, ca o aplica sau un candelabru care ajuta la creearea unei zone centrale de interes. Si spoturile intra in aceasta categorie, ele asigurand o lumina uniforma pe toata lungimea tavanului.

Daca priviti des la televizor, aveti grija sa folositi lumini care pot fi reglate la diferite intensitati. Veti preveni astfel reflexia stralucitoare a luminii in televizor, de cele mai multe ori deranjanta si obositoare pentru ochi.  

La categoria lumina specifica intra lampile, ca cele pe care le folosim pentru lectura sau pentru birou atunci cand nu avem suficienta lumina naturala.

Cand vorbim de lumina tip accent, ne referim la acel tip de iluminat care creeaza atmosfera, in special noaptea. Lampile joase la nivelul podelii sau lampi mici raspandite egal prin camera a caror lumina calda se reflecta in pereti sunt ideale pentru momentele relaxante. Putem include aici chiar si lumanarile.

 

Articole noi

Reamenajare casa de 106 mp – Stil modern, influente scandinave

Pentru proprietari, un cuplu tanar din Bucuresti, aceasta este...

Locuinta compacta de doar 25 mp – eleganta si confort intr-un spatiu mic

Un cuplu tanar casatorit a achizitionat aceasta locuinta de...

Câștigă o amenajare “beton”! 15.000 de lei pentru curtea sau grădina ta, de la Elis Pavaje.

Ce ai de facut? Incarca AICI ( https://elis.ro/iti-amenajam-curtea) - o poza relevanta cu...

Apartament modern de 52 mp amenajat in culori naturale si accente puternice

Locuinta face parte dintr-un complex rezidential din Bucuresti, fiind...

Implementare de succes, beneficiar fericit la concursul #ElisPavaje

In 2020, in plina pandemie, cand toti locatarii de...