fbpx

Cum sa iluminezi corect baia

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Baia este poate cel mai intim loc din casele noastre, un spatiu privat in care ne pregatim pentru o noua zi de munca. Tinand cont ca deseori baile nu au parte de lumina naturala, accentul pica pe iluminatul artificial. Iata ce ar trebui sa luati in calcul:

Deschide Galeria

Iluminatul functional

Iluminatul functional este denumirea data principalei surse de lumina necesara unei camere. In cazul baii, de cele mai multe ori, corpul de iluminat este asezat in jurul oglinzii. Specialistii recomanda montarea aplicelor la nivelul privirii pentru a evita umbrele. Cea mai buna modalitate de iluminat este de sus chiar deasupra oglinzii si din partile laterale, lumina fiind orientata spre fata. Astfel, va puteti machia, barbieri sau ocupa de igiena orala intr-un mod care nu deranjeaza privirea.

Evitati iluminatul din tavan pentru ca astfel se vor crea umbre pe fata celui care priveste in oglinda cu un efect neplacut de imbatranire.

Becul ar trebui sa aibe intre 75 si 100 de wati pentru cele cu incandescenta sau aproximativ 50 de wati pentru cel cu halogen. De asemenea, aspectul luminii este important. Astfel, in baie se recomanda o lumina alba, rece. Insa acest lucru tine de preferinte pentru ca vor exista persoane care vor dori o lumina galbena, mai calda si mai placuta ochilor. In plus, este bine ca invelisul exterior al globului becului sa fie din sticla satinata pentru a proteja vederea. 

Iluminatul de ambianta

In general pentru baile mici se prefera o singura sursa de iluminat. Pentru baile mai spatioase se pot adauga spoturi care sa ofere o lumina ambientala pentru momentele de relaxare de la sfarsitul zilei sau chiar un corp suspendat cu lumina translucida. Se poate lua in considerare instalarea variatoarelor ce vor permite un control complet asupra cantitatii de lumina pe care o doriti in baie intr-un anumit moment.

Pentru cabinele de dus va fi necesar un iluminat de precizie. Puteti folosi spoturi incastrate chiar in zona dusului sau, dupa caz in apropierea cazii.

Atunci cand achizitionati corpurile de iluminat pentru baie, asigurati-va ca lampile sau aplicele de baie sunt etansate si adecvate unui mediu umed, protejandu-va astfel pe dumneavoastra si extinzand viata corpului de iluminat. 

Reclama

Articole noi

Mocheta vs parchet laminat în dormitor: care alegere este mai buna?

Dormitorul este cea mai intimă cameră din casă. Dintre...

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...