fbpx

Cum sa imbini armonios functiunile intr-un spatiu de doar 20 mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Spatiile mici ne tot apar in cale; astazi, am ales sa ne oprim asupra acestui apartament de doar 20 de metri patrati. Daca nu ti-ai putea imagina vreodata cum e sa locuiesti intr-un astfel de apartament, proiectul realizat de Olga si Yuri vine sa demonstreze ca se poate si mai ales cum. Haideti sa vedem in detaliu amenajarea.

Deschide Galeria

Abordarea pentru un astfel de spatiu mic trebuie sa fie in primul rand functionala, astfel incat sa poti satisface nevoile persoanei care va locui aici. Stim ca in garsoniere sau apartamente studio, dormitorul este functiunea suprimata, locul de dormit fiind canapeaua extensibila. Nu si daca intra in scena o minte creativa care ne propune asa ceva: o platforma inaltata pe care sa poti amenaja un pat confortabil.

Solutiile de depozitare sunt variate in aceasta amenajare: de la pantofarul amenajat la intrare, continuand cu dulapurile din hol (unde a fost incorporata masina de spalat) si cu cele din camera, pana la spatiile de sub cele locuri de sezut. Totul este gandit compact si unitar intr-o inlantuire armonioasa, spatiul beneficiind de functiunile intalnite in orice amenajare.

Bucataria mica, un loc de luat masa, zona de conversatii, spatiul de dormit si bineinteles o baie. Pentru ca spatiul sa nu para sufocant, s-au folosit finisaje in culori neutre, esente de lemn deschis la culoare si mult alb. De ajutor sunt si oglinzile dulapurilor, atat cele din camera, cat si cele de pe hol care ne creeaza impresia de largire a unui spatiu – intotdeauna un truc de mare ajutor!

Lipit de bucatarie, intr-un soi de nisa, regasim locul de dormit, tare ingenios amenajat. Placat de o parte cu placi de lemn (sau laminat) si pe alta cu perne decorative, plus o draperie pentru a oferi un strop de intimitate, iata un exemplu de abordare functionala si pragmatica astfel incat sa asiguri confortul necesar pentru a te odihni.

Multe perne decorative, ca accente de culoare, suprafete placate cu caramida decorativa alba, parchet din esenta de stejar, textile moi, iata cum poti sa construiesti o dinamica a amenajarii chiar si intr-un spatiu de doar 20 de metri patrati.

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...