Cum sa indepartam mucegaiul in mod natural?

Mucegaiul va face viata imposibila? Toate produsele din comert au dat gres pana acum? O solutie ar fi sa incercati indepartarea lui cu produse naturale, care nu va afecteaza sanatatea si mai ales sa preveniti aparitia lui.

Deschide Galeria

De ce apare mucegaiul

Un mediu cald si umed este perfect pentru dezvoltarea mucegaiului. O alta cauza este formarea condensului, care poate fi provocat de materialele utilizate pentru izolarea peretelui. Infiltratiile de apa sunt o alta cauza a aparitiei mucegaiului.

Un alt motiv pentru care mucegaiul isi face aparitia este blocarea transferului umiditatii de la interior spre exterior. Cu alte cuvinte, peretii nu respira pentru ca izolarea nu a fost facuta in mod adecvat. Din aceasta cauza umezeala se acumuleaza in interior, se formeaza condensul si apar petele de mucegai. De asemenea, intr-o casa care nu este aerisita zilnic, sansele de aparitiei a mucegaiului cresc, mai ales in cazul unor factori favorizanti precum cei amintiti.

Solutii naturale pentru indepartarea mucegaiului

O solutie eficienta pe care o propunem este uleiul din arborele de ceai. Il puteti procura de la un plafar sau magazin cu produse naturiste. Amestecati 2 lingurite de ulei de arbore de ceai cu doua pahare de apa si puneti lichidul intr-un recipient tip spray. 

Pentru suprafetele afectate dati cu spray-ul direct pe mucegai si lasati sa actioneze o ora. Apoi cu peria sau cu buretele frecati zona respectiva. Dupa indepartarea mucegaiului puteti sa repetati aplicarea solutiei cu arbore de ceai pentru ca substanta sa actioneze in profunzime. Arborele de ceai este recunoscut pentru proprietatile sale antifungice si antibacteriale. Si otetul functioneaza similar, insa lasa un miros neplacut. Peretii afectati de mucegai se pot sterge si cu un amestec de apa si bicarbonat sau apa si ulei de cuisoare (1 litru de apa si un sfert de lingurita de ulei).

De asemenea, este foarte important sa preveniti aparitia lui. Se recomanda un dezumidificator care va ajuta sa pastrati o umiditate optima intre 65-70%. Aerisiti de 2 ori pe zi fiecare camera in parte, cu o atentie sporita in baie, mai ales daca nu exista fereastra. Instalati un ventilator si dupa fiecare baie sau dus lasati usa deschisa pentru aerisire (preferabil sa deschideti si cea mai apropiata fereastra de langa baie).

Luati in calcul si un purificator de aer benefic pentru copii sau persoane care sufera de astm si alergii la mucegai si nu numai. Cititi aici mai multe despre un astfel de aparat, mai ales daca locuiti intr-un oras sau aproape de un centru industrial unde poluarea aerului este factor omniprezent.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole