Cum să înjumătățești timpul pentru curățenie în bucătărie

Noi nu credem că există vreo variantă de a scăpa de curățenia din bucătărie, dar credem că există mai multe trucuri despre care nu știai, prin care să economisești din timpul de curățenie. O bucătărie trebuie îngrijită corect pentru a menține o bună igiena a alimentelor și există câteva sfaturi foarte utile pe care experții în curățenie le recomandă pentru a face această provocare mai ușoară.

bucatarie cu ferestre mari

Curățarea cuptorului este adesea sarcina care consumă cel mai mult timp atunci când ne referim la curățenia în bucătărie. Totuși, este esențial să ai un cuptor curat atât pentru a păstra gustul deosebit al alimentelor, cât și pentru a preveni incendiile în gospodărie. Cel mai bun mod de a reduce timpul de curățare al cuptorului este să creezi o pastă de curățare dură, care poate sta și poate lupta împotriva grăsimilor în timp ce lucrați în alte zone ale bucătăriei sau chiar peste noapte.

Pentru a face acest lucru, combină apa cu bicarbonatul de sodiu până când se formează o pastă groasă, tartinabilă, care nu curge și intinde-o pe interiorul cuptorului tău. 

Dacă vrei o curățare mai profundă, poți adăuga puțin oțet alb la amestec  și ar trebui să lași această pastă să acționeze cel puțin 30 de minute.

După ce ați aplicat pasta de curățare pe cuptor, puteți configura masina de spalat vase să ruleze un ciclu de curățare în fundal. Cel mai rapid mod de a vă curăța mașina de spălat vase este să o goliți și să puneți o ceașcă de oțet alb pe raftul de sus și să rulați mașina pe un ciclu de apă caldă. Acest lucru va ajuta la eliminarea murdăriei acumulate și lasă mașina de spălat vase strălucitoare în cel mai scurt timp. Pentru o curățare și mai profundă, recomandăm înlăturarea și curățarea manuală a filtrului și stropirea cu bicarbonat de sodiu pe fundul mașinii de spălat vase înainte de a porni programul.

Având în vedere că un cuptor cu microunde este relativ mic, curățarea acestuia nu ar trebui să dureze prea mult timp. Cu toate acestea, dacă a trecut ceva timp de la ultima curățare a cuptorului tău cu microunde sau dacă ceva a explodat și a acoperit tavanul, atunci sucul de lămâie în combinație cu bicarbonatul de sodiu ar putea fi cel mai bun pentru descompunerea grăsimilor.

Gătește un castron mic cu apă și suc de lămâie în cuptorul cu microunde timp de două minute și jumătate. După ce vei deschide ușa, vei vedea că stropii de mâncare se vor înmuia și se vor șterge cu ușurință și de asemenea, cuptorul tău va mirosi fantastic.

Odată ce ai dedicat timp organizării unei bucătării, aceasta ar trebui să rămână ușor de reorganizat chiar și după ce ai gătit o masă copioasă. Adoptarea acestui sistem de organizare a bucătăriei și de asigurare a faptului că totul se întoarce la locul său nu numai că îți va ușura procesul de curățenie, ci îți va asigura o bucătărie constant ordonată. Menținerea ordinii pe blatul din bucătărie va face ca ștergerea rapidă a suprafețelor cu o soluție pulverizatoare să nu dureze mai mult de un minut.

Nu este nicio noutate că prevenirea este mai bună decât tratarea, iar această premisă este valabilă mai ales pentru curățarea grăsimilor din bucătărie. Permiterea acelor substanțe lipicioase să se acumuleze nu face decât să prelungească timpul de curățare, așa că abordarea lor înainte de a se întări este esențială pentru a economisi timp.

În plus, găsirea unor soluții multifuncționale inteligente te va ajuta să reduci din timpul de căutare prin dulapul destinat obiectelor de curățare pentru a schimba produsele. Acest gen de soluții multifuncționale nu numai că ajută la descompunerea oricărui tip de pete, dar poate să facă atât chiuveta, cât și aragazul tău să strălucească cu o frecare minimă. Totodată, una dintre cele mai universale cârpe este cea din microfibră pentru că este perfectă pentru a ridica firimiturile fără a le scăpa pe podea sau a le împrăștia în jurul blatului.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole