Cum să inovezi amenajând rustic curtea

Amenajarea rustică a curții poate fi o modalitate excelentă de a crea un spațiu relaxant și primitor, care te va face să te simți ca acasă în natură.

Iată câteva idei pentru a inova amenajarea rustică a curții tale:

 Folosește materiale naturale:

Lemn: Folosește lemn pentru pavaje, garduri, mobilier de exterior și decorațiuni. Alege lemn tratat pentru a rezista la intemperii.

Piatră: Piatra naturală poate fi utilizată pentru pavaje, alei, pereți de sprijin și ghivece de flori.

Cărămidă: Cărămida poate fi utilizată pentru pavaje, alei, borduri și chiar pentru construirea unui cuptor de pizza în aer liber.

Alege o paletă de culori naturală:

Folosește culori neutre, cum ar fi maro, verde, gri și bej, pentru a crea o atmosferă calmă și relaxantă. Poți adăuga pete de culoare cu flori, plante și accesorii decorative.

 Creează o zonă de relaxare:

Amenajează un loc confortabil unde să te poți relaxa și să te bucuri de natură. Poți pune o bancă de lemn sub un copac, un hamac sau chiar o zonă de foc de tabără.

 Adaugă elemente decorative rustice:

Decorează curtea cu elemente rustice, cum ar fi roabe de lemn, roți de căruță, lanterne vintage și mobilier din fier forjat. Poți folosi și plante și flori pentru a crea o atmosferă naturală și primitoare.

Folosește iluminatul pentru a crea o atmosferă:

Adaugă lumini solare sau lumini cu LED-uri pentru a crea o atmosferă caldă și primitoare seara. Poți pune luminițe pe copaci, garduri sau chiar pe mobilierul de exterior.

Găsește modalități de a integra natura în curtea ta:

Plantează copaci, arbuști și flori pentru a crea o oază verde. Poți construi o grădină de legume sau o grădină de ierburi aromatice. Adaugă un element de apă, cum ar fi o fântână sau un mic iaz, pentru a crea un sunet relaxant.

 Fii creativ și distrează-te:

Nu există o regulă strictă atunci când vine vorba de amenajarea rustică a curții tale. Fii creativ și distrează-te cu diferite materiale, culori și decorațiuni.

Cel mai important este să creezi un spațiu care să te facă să te simți bine și confortabil.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole