Cum sa intretinem tapiteria

Tapiteria este acea parte a mobilierului care de cele mai multe ori ne da batai de cap la capitolul curatenie si intretinere a ei. Desi costisitoare, de felul in care o vom intretine va depinde si durata ei de viata. Iata cateva sfaturi despre cum sa intretinem tapiteria. 

Deschide Galeria

Canapeaua, sofa sau scaunele sunt lucrurile care ne fac cele mai multe probleme atunci cand vorbim despre tapiteria din casele noastre. Cum facem sa o mentinam ca noua mai mult timp si fara prea mari dureri de cap?

Intrucat pernele din care este compusa canapeaua sunt materiale moi expuse uzurii mai rapid decat altele, acestea necesita un pic mai multa atentie din partea noastra. De fiecare data cand sunt intens folosite incercati sa le umflati prin cateva batai ferme stanga, dreapta, si rotindu-le. Aplicand acest tratament, ele isi vor recapata forma initiala. 

Pernele folosite pentru sezut nu sunt la fel de moi, de aceea pe acestea le putem intoarce pe cealalta parte pentru a fi uzate in mod egal si a rezista mai mult in timp. Daca tapiteria e formata din 3 sau mai multe perne, le puteti schimba intre ele constant pentru a preveni uzura uneia mai mult decat alta.

Aspirati tapiteria regulat! Praful este un inamic ascuns dar care face rau mai mult decat va imaginati. Folositi accesoriile speciale de la aspirator pentru a curata de praf canapeaua. 

Lumina directa a soarelui este un dusman de temut pentru tapiteria ta. Ai grija ca soarele puternic de la amiaza sa nu straluceasca chiar pe canapeaua ta cea noua!

Sursa foto: houzz.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole