Cum sa introduci dungile in decor?

Dungile reprezinta un aspect destul de disputat in designul interior. Deseori, ne ferim sa folosim dungile in decor de teama de a nu gresi asocierile cu alte elemente sau pur si simplu ni se par greu de integrat in stilul actual.

Deschide Galeria

Cu toate acestea, dungile sunt versatile si adauga un plus de interes oricarei incaperi sau zone din locuinta ta. De aceea, ne-am propus ca in acest articol sa iti propunem cateva idei prin care poti integra dungile in moduri inedite si cu rezultate spectaculoase.

Incepe cu pasi mici orice redecorare cu dungi. Incearca pentru inceput niste perne decorative cu dungi.  Apoi gandeste-te la un covoras in dungi pentru living. Le poti asorta sau poti folosi doar o piesa. Cu cat celelalte parti din decor, cum ar fi culoarea peretilor este mai simpla cu atat mai mult vor iesi dungile in evidenta.

Pentru amenajarea spatiilor exterioare, poti lua in considerare decoratiuni cu dungi pentru terasa sau veranda. Materialele textile ale de pe bancutele din exterior pot fi in dungi colorate fie mai intens, fie mai pal, depinde de efectul pe care ti-l doresti.

Trecand la miscari mai indraznete, gandeste-te la o baie in dungi. Suna deplasat? Poate ca nu. Daca ai o fereastra in baie si lumina patrunde din plin, poti folosi doua culori in contrast pentru a sublinia caldura emanata de un asemenea decor. Recomandarea noastra ar fi un verde pal alaturi de un galben solar. Vei vedea ca efectul este grozav.

Dungile introduse in decorul camerei copiilor sunt perfecte pentru a personaliza intreg aspectul. Poti miza fara grija pe dungi in culori puternice, ca de exemplu dungile de la lenjeria de pat si pernele decorative, sau chiar un sticker cu un model geometric. Va fi perfect pentru camera unui adolescent.

Si in bucatarie poti decora cu dungi: draperiile sau perdelele pot avea un design dungat, precum si orice aspect din dining, precum o fata de masa sau materialul textil al scaunelor. Sfatul nostru este ca atunci cand te hotarasti sa introduci dungile in decor, alege cu atentie culorile si mai ales forma dungilor. Nu folosi nimic brutal sau grosier pentru a pastra proportiile unui design coerent si placut din punct de vedere estetic. 

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole