Cum să îți alegi centrală potrivită pentru locuința ta

Renovezi și vrei să-ți schimbi centrala sau pur și simplu nu mai ești mulțumit de
centrala veche? Citește în continuare care sunt aspectele importante de care să ții
cont atunci când vrei să-ți cumperi o centrală nouă.

Renovezi și vrei să-ți schimbi centrala sau pur și simplu nu mai ești mulțumit de centrala veche? Citește în continuare care sunt aspectele importante de care să ții cont atunci când vrei să-ți cumperi o centrală nouă.

Centrală clasică pe gaz versus centrală cu tehnologie în condensare

Centralele clasice au un randament de până la 94%, iar odată cu trecerea timpului și uzura echipamentului, randamentul poate scădea. În plus, produsele de combustie sunt evacuate la temperaturi ce depășesc 100⁰C pentru a asigura un tiraj suficient într-un sistem de evacuare convențional, ceea ce înseamnă că această căldura este irosită.

În comparație cu centralele convenționale, cele în condensare au la bază un sistem de încălzire avansat, care utilizează și energia termică rezultată din arderea combustibililor, care în mod normal s-ar pierde prin horn. Acestea au o eficienţă energetică mult mai mare şi, prin urmare, reduc costurile de încălzire și emisiile de CO₂. Practic, este recupetă energia reziduală și transferată masei de apă încălzite, ceea ce le permite centralelor cu tehnogie în condensare să aibă un consum mai mic de combustibil și să fie mai puțin poluante. Astfel, se obține un randament crescut de până la 108%, care se traduce în consum redus cu până la 30%.

Capacitatea potrivită în funcție de suprafață locuinței

Este important ca centrala termică să fie dimensionată corect pe suprafața locuinței tale și a necesarului de apă caldă menajeră. În plus, mai trebuie luați în considerare alți factori precum izolare al pereților exteriori sau a ferestrelor, temperatura ambientală dorită și nu în ultimul rând de orientarea clădirii. Pentru alegerea corectă a centralei îți recomandăm să ceri sfatul unui specialist. Subdimensionarea puterii centralei termice duce la disconfort termic și uzura prematură a sistemului de încălzire, în timp ce supradimensionarea înseamnă un consum mai mare de combustibil. 

Montarea centralei termice se face doar cu firme autorizate

Alege întotdeauna o firmă autorizată ISCIR care să se ocupe de instalarea centralei și punerea în funcțiune. Periodic, trebuie efectuate verificarea tehnică a centralei (obligatorie o dată la doi ani), precum și revizia tehnică periodică, ca o măsură preventivă de siguranţă. 

E.ON Life poate fi soluția potrivită pentru tine deoarece ai o soluție la cheie, care te scapă de griji. Specialiștii E.ON te ajută să alegi pachetul care ți se potrivește: Optim, Avantaj și Complet, din care să alegi în funcție de nevoile tale. Pe lângă livrare și montaj, mai ai incluse serviciile tehnice precum: punere în functiune, verificare tehnică perioadică a centralei și a instalatiei de gaz. 

În funcție de pachetul ales mai poți beneficia și de garanție extinsă pe tot parcursul perioadei contractuale, asistenţă tehnică 24/7 şi intervenţii pentru urgenţe la centrală și instalaţia electrică. Această investiție nu trebuie să-ți afecteze bugetul, tocmai de aceea ai plata în rate lunare până la 7 ani, fără avans.

Mai mult, până pe 21 octombrie ai la alegere un termostat Salus RT510 cadou sau prima rată gratuită pentru achiziția soluției complete de încălzire E.ON Life.


Completează formularul aici și bucură-te de tot confortul acasă!

Te-ar putea interesa

Articole noi