Cum sa iti faci ghivece de flori din carti vechi

Din timp in timp obisnuiesc sa imi fac ordine in bibliteca si sa fac loc unor noi carti pe care abia ce le-am cumparat sau sa mai integrez in decor un obiect primit sau achizitionat de pe la targuri sau din magazinele de specialitate. Pana acum toate cartile vechi aveau o singura soarta, de a fi frumos impachetate si duse sa se odihneasca in boxa. Arareori una sau doua isi faceau loc inapoi in biblioteca din casa.


Deschide Galeria

Astazi am invatat cum as putea sa le dau un alt uz cartilor vechi pe care stiu cu siguranta ca nu le va mai citi nimeni si cum sa imi infrumusetez livingul si dormitorul cu ghivece de flori realizate cu mana mea.

Iata cum puteti realiza ghivece de flori din carti vechi:

Veti avea nevoie de cateva carti cu coperti cartonate de preferinta, aracet pentru lemn, o folie de plastic mai grosuta si plante. Va recomandam sa alegeti plante suculente.

Primul pas, la fel ca in imagini este sa tineti cartea (sau cartile, depinde cat de inalt vreti sa fie ghiveciul) inchisa si sa aplicati aracetul/adezivul pe marginile sale pentru a lipi paginile si pentru a rigidiza structura.

Al doilea pas este sa marcati zona pe care o veti taia. Trasati cu creionul un patrat sau un dreptunghi si apoi folositi un cutter ascutit si rezistent pentru a taia cartile.

Dupa ce ati sectiunat cartea puneti inauntru folia de plastic. Astfel restul cartii nu se va uda si nu va tine apa. Apoi turnati inauntru pamant si puneti in el planta. Daca nu optati pentru plante suculente atunci va trebui sa realizati si cateva perforatii in carte pentru scurgerea apei. Faceti gaurile si folositi adeziv pentru a le impermeabiliza marginile. 

Articole noi

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...

Studio de 31 mp luminos amenajat in tonuri neutre cu accente de albastru

Garsoniera dispune de 31 de metri patrati, spatiul fiind...