Cum sa iti faci ghivece de perete pentru casa

Daca v-ati saturat de tapet, tablouri, fotografii sau decoratiuni obisnuite pentru peretii dumneavostra, va propunem un proiect do it yourself prin care sa dati viata, la propriu, peretilor din casa dumneavoastra: ghivece de perete.

Deschide Galeria

Fiecare ghiveci de perete este realizat din beton. Cele din imaginile de mai sus, realizate de Ananda, arhitect peisagist si proprietar al blogului apieceofrainbow au forma triunghiulara insa le puteti realiza si in alte forme geometrice cat timp va desenati un tipar corect.

De ce materiale veti avea nevoie:

  • Veti avea nevoie de ciment, nisip si o mana de pietris pentru a realiza amestecul de beton
  • Un tipar pentru a taia cartonul, la fel ca cel din imaginile din galerie. Daca doriti sa faceti alte forme geometrice va trebui sa va desenati propriul tipar.
  • O caserola unde sa amestecati cele de mai sus si pungi de plastic
  • Foarfece pentru a taia cartonul, banda adeziva pentru formele de ghivece de perete
  • Manusi si masca de praf

Cum procedati:

Taiati cartonul dupa tipar pentru a realiza cele doua forme de ghivece de perete, cea de exterior si cea de interior. Intre ele veti turna ulterior mixul de ciment. Dupa ce ati taiat formele, lipiti-le cu banda adeziva ca in imaginile de mai sus. Forma de carton exterioara va trebui sa aiba si trei orificii pentru a forma si gaurile de scurgere si de prindere ale ghivecelor de perete.  

Turnati amestecul in forma mai mare pana ajungeti la nivelul deschiderii orificiilor perforate in carton, la fel ca in imagine, plasati apoi al doua forma mai mica de carton inauntru si cotinuati sa turnati amestecul pana sus.

Va trebui sa lasati totul sa se intareasca cel putin trei zile, impachetate in pungi de plastic in care ati creat condens. Dupa trei zile indepartati cartonul si pentru ca betonul este foarte alcalin, recomandam sa il tineti in apa timp de o zi si apoi s ail lasati sa se usuce.

Dupa, decideti daca vreti sa pictati sau nu aceste ghivece de perete, daca vreti sa le dati un strop de culoare sau sa le pastrati asa. Luati apoi plante suculente tinere, de cateva saptamani si puneti-le in ghivece. In perete va trebui sa bateti cuie subtiri urmarind modelul orificiilor ghivecelor. Agatati-le apoi in ce forma doriti sa fie ele dispuse pe perete. O data pe saptamana va recomandam sa le dati jos sis a le udati corespunzator si sa le scoateti putin la aer.

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole