Cum sa iti faci rafturi tip pegboard?

In primul rand va veti intreba de ce aveti nevoie de rafturi de tip pegboard. Raspunsul este unsul simplu: pentru ca va ajuta sa va organizati mult mai bine si sa modificati inaltimea rafturilor si lungimea lor dupa nevoi sau daca va plictisiti de aspectul camerei.

Deschide Galeria

Recomandate mai ales pentru bucatarie aceste rafturi sunt de fapt formate dintr-un suport perforat montat in perete, in care se pot infige cuie de lemn (pegs) pe care ulterior se pot monta rafturi. Seamana foarte bine cu jocurile din copilarie in care cream diferite forme din zeci de peg-uri cu capete colorate, pe care le infigeam intr-o tablie perforata.  Exista si posibilitatea de a monta doar cuie din lemn in placa din perete si puteti agata de ele ustensile, prosoape sau alte obiecte.

Astazi va invatam cum va puteti crea singuri acasa o astfel de solutie de depozitare.

  • Aveti nevoie de o placa de lemn nu foarte groasa si potrivita peretelui pe care vreti sa o montati.
  • Puneti placa pe perete si marcati locurile in care va fi fixata. Recomandabil este sa o prindeti cu carlige, care la randul lor sunt prinse cu holzsuruburi in perete sau cu suruburi tip molie, in cazul in care aveti rigips. (daca aveti rigips pe perete nu il incarcati foarte mult)
  • Marcati cu creionul o matrice pe placa si gauriti placa in asa fel incat sa obtineti o suprafata perforata simetric
  • Aveti grija ca spatiile sa fie suficient de mari pentru cuiele de lemn.
  • Montati totul in perete si fixati si cuiele de lemn, dupa care plasati rafturile pe cuie

Daca vreti sa aveti un raft plin de veselie atunci vopsiti rafturile in mai multe culori. Avantajul este ca puteti oricand sa le mutati mai sus sau mai jos, sa modificati distanta dintre ele sau sa folositi si cuiele de lemn pe post de suport. Spor la treaba!

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole