Cum sa limitezi zgomotul in apartament

Nimanui nu-i place sa fie trezit la prima ora a diminetii de zgomotul unei masini de gaurit. Sau sa fie tinut treaz pana noaptea tarziu din cauza volumului prea mare al muzicii.

Deschide Galeria

Locuitul in apartamentele din bloc isi are cu siguranta inconvenientele sale, mai ales cand vine vorba de vecini si zgomotul pe care acestia il fac. Ce puteti face insa cand dumneavoastra insiva sunteti sursa neplacerilor lor? Pastrand cateva reguli de bun simt privind orele de odihna si anuntand in prealabil atunci cand sunt necesare lucrari de renovare, se poate convietui in pace chiar si cu cei mai carcotasi dintre locatari.

Insa cand peretii sunt foarte subtiri si podelele nu sunt tocmai aliatul dumneavoastra , cum procedam sa reducem neplacerile cauzate de zgomotul produs?  Iata cateva sfaturi utile.

Covoarele sunt un ajutor nepretuit. Daca va este in permanenta reprosat ca se aud pasii pe care ii faceti (chiar si ai pisicii), recomandam sa achizitionati covoare pe care sa le intindeti in zonele cu trafic intens ale casei.

Acoperiti peretii, la propriu. La urmatoarea renovare, rugati un specialist sa va ofere solutii despre ce materiale sa folositi pentru a limita zgomotul care s-ar putea auzi prin peretii mult prea subtiri. Pana atunci insa optati pentru cateva rafturi pe care sa puneti carti. Vor mai atenua din suntele prea tari care s-ar putea auzi.

Daca animalul de companie, pisica sau catelul este jucaus pe timpul noptii, presarati cateva obstacole in drumul lui; ii vor limita iuresul si-l nu va mai trezi pe vecinul ursuz.

Tineti muzica la un volum decent si verificati cat de tare este sonorul televizorului; desi nu va dati seama, s-ar putea sa fie deranjant chiar si pentru propria familie.

Ferestrele pot cauza si ele neplaceri atat dumneavoastra cat si celorlalti locatari. Optati pentru ferestre de calitate, cu camere duble in interior sau montati rulouri exterioare. Chiar si niste draperii groase vor actiona ca o bariera intre exterior si camera dumneavoastra. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole