fbpx

Cum sa locuiesti cu stil in 25 de mp

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Care este primul lucru la care te gandesti cand spui 25 de metri patrati? Mic, ingust sau inconfortabil? Hai sa vezi aceasta amenajare si sa-ti schimbi perspectiva despre spatiile mici.

Deschide Galeria

Cand ai la dispozitie astfel de dimensiuni, cel mai important lucru este sa te concentrezi pe functionalitate si sa iti adaptezi nevoile la spatiul in care locuiesti. Pe acelasi principiu s-a mers si in realizarea acestui proiect.

Camera principala este dedicata zonei de zi cu o mica bucatarie si un living minimalist redat. Practic, vorbim despre o incapere multifunctionala, care include, pe langa cele doua functiuni de baza, si un mic birou alaturi de o colt de make-up asezat langa usa care da inspre dormitor. Privita in ansamblu, aceasta amenajare pare un apartament de doua camere in miniatura.

Ferestrele largi ajuta foarte mult aceasta amenajare. Lumina naturala amplifica spatiul restrans al incaperilor. Efectul de luminozitate este sporit si de albul predominant. Tonurile neutre completeaza si ele decorul intr-un mod placut, alaturi de pardoseala originala din lemn.

Sunt putine piese de mobilier in aceasta amenajare. Au fost selectate cu atentie pentru a reda functiunile respective, dar mai ales pentru a nu supraincarca spatiul; canapeaua cu masuta de cafea ocupa o zona insemnata din camera, iar bucataria a fost amplasata compact pe un singur perete. Griul folosit aici contrasteaza cu albul mobilierului de bucatarie.

Accesul spre dormitor se face printr-o usa glisanta, o solutie optima, preferabila in spatiile mici si foarte mici. Configuratia incaperii l-a determinat pe designer sa vina cu o solutie creativa, aceea de a separa patul de zona de dressing printr-o partitie tip glasvand. Spatiul este astfel eficient folosit, avand si depozitare pentru haine. Zone suplimentare pentru depozitare au fost prevazute si in micul hol (vezi cele doua usi tip oblon din galeria foto).

O optimizare la limita a fost realizata si in baie, cu lavoar dispus intr-un colt, vas de toaleta si o cabina de dus integrata la fix pentru a permite un acces facil. O usa similara cu cea din hol a fost folosita si pentru baie.

 

Designer: Decoration Parisienne

Reclama

Articole noi

Amenajare apartament cu doua camere in stil industrial – Tavan negru si detalii rafinate

Daca pana acum va gandeati ca negrul intr-o amenajare...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Amenajare glam cu influente scandinave pentru un apartament de 3 camere din Constanta

Povestea de astazi este a unui apartament de trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...

Centrală termică pe gaz sau termoșemineu – ce tip de încălzire să alegi?

În ziua de astăzi, alegerea unei soluții de încălzire...