fbpx

Cum sa locuiesti cu stil in 30 metri patrati

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Spatiile mici au farmecul lor; iar cand amenajarea pune in valoare spatiul, atunci e semn clar ca trebuie impartasita cu voi.

Deschide Galeria

Am ales sa iti prezint astazi un proiect pentru un apartament studio de doar 30 metri patrati, amenajat la mansarda unei cladiri. Solutiile creative si detaliile care decoreaza acest spatiu se imbina armonios intr-o amenajare moderna, functionala fara a ignora defel stilistica.

La nivelul spatiului apartamentului au fost aduse mici modificari in scopul optimizarii bucatariei. Astfel, incaperea a fost deschisa spre camera de zi adaugand un loc de luat masa tip bar si mai multe spatii de depozitare.

Camera principala sau livingul descrie un decor gandit sa ofere maximum de eficienta intr-o configuratie dificila, cu tavan inclinat. Ferestrele specifice mansardelor aduc un plus de lumina naturala in camera si iti ofera privilegiul de a admira imensitatea cerului. Restul camerei urmeaza o linie minimalista necesara in contextul suprafetei mici. Biblioteca este formata din rafturi deschise ce merg pana in punctul cel mai inalt al tavanului, iar corpul tip consola ofera suport pentru televizor, dar si spatii de depozitare absolut necesare. Canapeaua tip coltar, masutele cu un design ingenios si fotoliul retro compun imaginea unui living prietenos si confortabil. De remarcat cum covorul intr-o nuanta de gri inchis reuseste sa inchege acest decor. Separat a fost amenajat si un loc de luat masa, care face trecerea dinspre camera de zi spre spatiul dedicat bucatariei.

Spre deosebire de living, bucataria se afla in partea cu tavan jos; nici suprafata nu este una prietenoasa. Cu toate acestea, avem o zona de gatit functionala in doar 3,7 metri patrati. Deschizand bucataria spre camera, au mai fost integrate dulapuri si creata o nisa pentru a incastra frigiderul. Dispunerea pe toate laturile disponibile, a facut posibila o asezare coerenta in care o persoana poate gati fara probleme. Plita, cuptor, hota, ba chiar si spatiu pe blatul de lucru, iata cum poti scoate maximum dintr-o bucatarie foarte mica. Grafismul de pe peretele cu hota distrage atentia de la dimensiunile spatiului si creeaza o zona de accent binevenita.

Si pentru dormitor se pastreaza ideea de minimalism. Aspectul de lemn nefinisat al cadrului patului si tapetul reprezentand o harta veche cu centrul orasului Karlin din Cehia, locul unde se afla acest imobil, sunt piese care vorbesc despre pasiunea pentru arta si detalii antice ale beneficiarului. Exista si un dressing amenajat intr-o fosta camara ceea ce ofera mai mult spatiu de circulat.

Baia a fost gandita cat mai functional posibil, din nevoia de a integra si masina de spalat rufe. Pe de o parte avem conturata zona de dus, delimitata printr-un perete despartitor de spatiul destinat masinii (vezi modul ingenios prin care este ascunsa atunci cand nu este folosita) si de cealalta parte, spatiul toaletei si al lavoarului.

Cu mult bun-gust amenajat acest mini-apartament de 2 camere! Daca si tu ai de amenajat un spatiu asemanator, sper sa-ti fie de folos tot ce ai vazut in aceasta amenajare.

Sursa: studio 29

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna cu accente boeme pentru o casa de 188 mp

Povestea acestei amenajari a inceput din dorinta proprietarilor (o...

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...