Cum sa montezi tapetul in cativa pasi simpli

Cea mai simpla si ieftina metoda de a schimba aspectul unei camere este sa-i schimbi felul in care arata. Desi considerat un trend depasit, tapetul este cel mai usor mod prin care vei da un nou suflu camerei. Variantele de tapet existente sunt deosebite si moderne. Iata cum sa montezi tapetul in cativa pasi simpli

Deschide Galeria

Instrumentele necesare

  • tapet suficient cat sa acoperi spatiul dorit
  • ruleta
  • creion
  • un cutter
  • pensula pentru vopsea
  • cumpana
  • un cutit
  • foarfeca
  • un recipient cu apa si un burete

Primul pas

Inainte de a te apuca de munca, e bine sa iti faci o idee asupra cantitatii de tapet necesar si bineinteles, a modelului. Apoi asigura-te ca peretii sunt curatati. Aplica un strat de amorsa cu o pensula pentru ca tapetul sa adere la perete si sa poata fi scos usor in cazul in care doresti sa-l schimbi. Lasa amorsa sa se usuce apoi treci la urmatorul pas.

Cum procedezi in continuare

Masoara centrul peretului cu o ruleta – atat vertical cat si orizontal. Pune un semn cu creionul si apoi cu o cumpana traseaza o linie dreapta verticala prin acel punct. Acolo vei alinia capetele tapetului. Ruleaza tapetul de pe suport si fa un mic semn pentru a sti unde va fi capatul lui. Procedeaza la fel pentru fiecare rola in parte.

Masoara lungimea rolei incepand de la capat. Masoara apoi inaltimea peretelui si taie din tapetul rulat. Fa la fel si cu celelalte role.

Urmatorul pas consta in a pregati tapetul. Daca tapetul contine deja substanta care il va ajuta sa adere la perete foloseste un burete cu putina apa pentru a umezi suprafata. In cazul in care nu exista acel strat, aplica un strat de amorsa pe spatele tapetului.

Pliaza apoi tapetul pentru ca adezivul sa-si faca efectul si ca tapetul sa se extinda la forma lui initiala. Fa asta treptat cu fiecare rola de tapet in parte.

Incepand din tavan ruleaza in jos tapetul cu grija, tinand cont de linia marcata mai devreme. Inlatura excesul de material cu un cutit sau cutter. Acorda atentie zonelor in care exista prize.

Cu un burete foarte putin umezit, treceti peste tapetul proaspat montat pentru a inlatura eventuale urme de la adeziv sau bule de aer. Incepeti de sus in jos si de la centru spre exterior.

Urmati etapele de mai sus si pentru urmatoarea rola de tapet. Fiti atenti la marginile celeilalte role. Montati-o imediat langa marginea celeilalte fara a pune peste. Procedati la fel pana terminati de rulat fiecare parte din material. 

Sursa foto: myhomeideas.com

 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole