fbpx

Cum sa ne aparam gradina de daunatori

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Un apartament de 3 camere modern si functional pentru o familie cu 2 copii

O amenajare functionala, luminoasa, adaptata nevoilor lor, iata pe...

O reamenajare cu stil pentru o bucatarie de 8 mp – foto inainte si dupa

Proprietarii acestui apartament si-au dorit foarte mult o schimbare...

Limacsii (melci fara casa). In jurul zonei pe care dorim sa o protejam, se traseaza o dunga de var cam de doi-trei centimetri pe care melcii o vor evita. Putem planta mustar sau salvie, acestea fiind doua soiuri de plante care indeparteaza melcii. O alta solutie ar fi sa ingropam la adancime mica vase umplute cu bere. Melcii sunt atrasi de miros si vor sfari innecandu-se in aceste recipiente cu bere. Am mai putea sa acoperim pamantul cu saci umeziti sau bucati de celofan, melcii se vor ascunde sub acestea iar la intervare regulate in vom aduna si arunca.
Gandacii de Colorado. Una dintre cele mai simple modalitati de a scapa de gandacii de Colorado este sa folositi cenusa. Punem cenusa sub fiecare tubercul de cartof si de jur-imprejurul plantei. Cenusa este un renumit fitosanitar, asa ca il puteti folosi cu incredere; Preparam din frunze de nuc frunze (stranse de toamna) o solutie cu care vom stropi plantele. Aceasta solutie se prepara cu doua saptamani inainte de aparitia gandacilor. Pentru zece litri de solutie punem zece litri de apa intr-un recipient peste care adougam trei kilograme de frunze de nuc, o strecuram si stropim planta. O alta solutie este presararea de gunoi de pasare. Cand planta a rasarit suficient de mult (cam 15 centimetri) se pudreaza gainat de pasare macinat pe plantele umezite in prealabil. Aceasta procedura ar trebu
Soarecii de camp. Acestia se sperie de mirosuri foarte puternice cum ar fi cel de usturoi, sau mai putem pune in galerii crengi de tuia, catei de usturoi, capete de peste, sau sa turnam in ele solutie de soc. Soarecii se mai sperie si de zgomote puternice. Putem ingropa in pamant o bucata de teava metalica pe care o lovim zilnic cu ciocanul pana cand soarecii nu vor mai aparea in acea zona. Daca nu vreti sa recurgeti la aceste solutii naturale prin care soarecii vor pleca nu va mai ramane decat sa apelati la solutii mai drastice cum sunt capcanele sau otravurile.
Indepartarea furnicilor. Calitatile antifungice si antiinsecticide ale otetului de mere ajuta la eliminarea furnicilor. Acesta se pulverizeaza pe planta iar furnicile vor evita aceste locuri. Usturoiul este si el o planta urata de furnici. Imprastie usturoi prin locurile pe unde vezi furnici iar acestea le pleca. Daca vreti sa scapati de furnici ati mai putea sa presarati piper negru pe musuroi sau in locurile pe unde trec frunicile. Putem sa turnam apa fierbinte peste musuroi. Clorul este o alta substanta care omoara furnicile. Amesteca apa si clor intr-o sticla cu pulverizator si aplica peste furnici.
Paduchii de frunze. Curatati plantele de daunatori cu ajutorul scotch-ului. Lipiti pe mana o bucata de scotch, cu partea care lipeste spre exterior si treceti-o peste gazele mici care acopera planta. Astfel, ele se vor dezlipi cu usurinta de pe planta afectata.

Reclama

Articole noi

Amenajare moderna si functionala pentru o garsoniera de 33 mp

Venim in intampinarea voastra cu inca un model de...

Jaluzele cu rulou: de ce să le alegi? Ghid practic

Jaluzelele cu rulou au luat naștere ca jaluzele tehnice...

Un apartament modern din Bucuresti cu accente glam si industriale

Povestea amenajarii acestui apartament a inceput in aprilie 2021,...

Avantajele și dezavantajele boilerelor electrice

Boilerele electrice sunt un sistem de încălzire care a...

Influente japoneze intr-un apartament de 68 mp din Cluj

Povestea acestui apartament din Cluj Napoca a inceput in...