Cum sa obtii o amenajare cu stil pentru locul de luat masa

Fie ca vorbim de spatiul bucatariei sau al livingului, locul de luat masa are aceeasi importanta in cadrul amenajarii. Desi de multe ori ignorat, un astfel de loc merita mai multa atentie din partea noastra. Amenajarea lui nu presupune o munca dificila. Odata ales locul (aici fiecare se va orienta in functie de configuratia existenta) restul detaliilor nu ar trebui sa fie greu de selectat.

Deschide Galeria

Sa ne gandim putin la spatiul pe care il avem la dispozitie. Daca avem o bucatarie mai mare, atunci ne putem amenaja aici locul de luat masa al familiei si chiar pentru prieteni intimi sau musafiri apropiati. Daca iti doresti ca fiecare masa sa fie una deosebita atunci te poti orienta spre a crea acest loc de luat masa in cadrul camerei de zi. Ca sa faci asta, alege cu atentie modelele de masa si scaune astfel incat sa fie un consens intre amenajarea livingului si cea a diningului.

Iti recomandam sa mergi pe un stil cuminte, functional cu o masa de dimensiuni medii (preferabil extensibila pentru zilele festive) si scaune pe masura (poti adauga si o bancuta daca mergi pe un stil mai neconventional). Alege si un model de covor adecvat pe care sa-l asezi sub masa si scaune pentru a pune in valoare acest spatiu nou creat in cadrul amenajarii. Daca iti doresti ceva diferit, contemporan, te poti indrepta spre amenajarea unui loc de luat masa in stil scandinav, rustic sau vintage.

Pentru a te bucura de lumina naturala in orice sezon, iti sugeram sa asezi masa cat mai aproape de fereastra. Fie ca este un mic loc in bucatarie sau in sufragerie, mananci cu placere atunci cand spatiul este inundat de lumina. Ca sa potentezi acest efect, poti alege o masa alba si scaune pe masura (eventual cu picioare din lemn). Ia in calcul si un corp de iluminat suspendat – pentru a crea un centru de interes in amenajare.

Daca stilul industrial iti surade, poti alege scaune metalice si o masa cu un blat din lemn cu aspect nefinisat. Astfel de abordari sunt la moda in ultimii ani. Si daca tot vorbim de trenduri, a prins foarte bine tendinta aceasta de a aduce la aceeasi masa scaune de diferite modele sau de diferite culori. Recomandam aceasta abordare pentru amenajari moderne, dinamice, luminoase, jucause in spatii tratate minimalist. Fie ca iti plac modernele scaune Eames sau pe cele vintage, cu un aer usor invechit (scaune vechi, reconditionate), important este ca stilul abordat sa fie unul coerent, in armonie cu decorul existent.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole