Cum sa organizam eficient baia

Baia poate fi un spatiu greu de amenajat si aranjat mai ales cand spatiul pe care il avem la dispozitie este limitat si ingust. Ce putem face totusi pentru a ne organiza eficient baia si lucrurile necesare din ea?

Deschide Galeria

Stocare eficienta

Triati produsele pe care le folositi in mod normal si puneti-le pe toate intr-un singur loc. Produsele de machiaj si coafat intr-un loc, cele pentru igiena dentara intr-un altul. Un sertar in dulap sau intr-o cutie de depozitare, acestea sunt locurile ideale pentru a stoca lucrurile si pentru a le gasi apoi la fel de usor.

Daca exista posibilitatea incercati sa impartiti baia in segmente destinate lui si ei. Produsele de igiena pentru ea si pentru el pot fi aranjate si grupate astfel incat fiecare sa stie ordinea propriilor lucruri. 

Desi sunteti obisnuiti sa pastrati produsele de curatat in baie, sfatul nostru este sa le schimbati locul. Fiind un spatiu ingust puteti fi expusi substantelor toxice mai mult decat in oricare loc. Tineti toate produsele de curatat intr-un loc inchis, cat mai departe de accesul copiilor. La fel ar trebui sa procedati si cu medicamentele. In niciun caz baia nu este locul potrivit pentru a le depozita. 

Sfaturi pentru igiena

Curatati filtru de la ventilatorul din baie in mod regulat! La fel procedati si cu faianta din dreptul dusului pentru a preveni formarea de calcar si mucegai.

Locul in care depozitati prosoapele ar trebui sa fie aerisit si preferabil in afara spatiului baii.  

Aparatul de ras nu ar trebui sa stea langa dus. Umiditatea i-ar putea dauna. Rugina si bacteriile sunt dusmanii principali. Clatiti-l imediat dupa folosire si lasati-l sa se usuce bine inainte de a-l depozita. Retineti ca e bine sa-l inlocuiti des, in special lamele de ras.

Cateva sfaturi si pentru doamne: din cand in cand faceti o triere printre produsele de machiaj. Durata de viata a unui rimel este de aproximativ 3-4 luni, deci dupa aceasta perioada inlocuiti-l; este important sa faceti acest lucru pentru sanatatea ochilor dumneavoastra. Rujul si pudra pot tine pana la trei ani daca sunt depozitate in conditii corespunzatoare. Iar fondul de ten rezista pana la doi ani, fiind necesara inlocuirea lui dupa aceasta perioada.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole