Cum sa plantezi un ananas

Nu cunosc nicio persoana careia sa nu-i placa ananasul. Presupun ca exista dar acestia pot fi trecuti in categoria raritati. Din pacate aceste fructe exotice sunt foarte scumpe. Cel mai des pot fi cumparate la conserva, iar partea buna e ca desi sunt conservate sunt la fel de bune ca cele proaspete.

fruct de ananas
Deschide Galeria

Nu trebuie sa fii un profesionist al gradinaritului pentru aplanta si a creste un ananas. Aceasta planta exotica este cultivata de obicei in zonele calde ale planetei, se dezvolta pana la o inaltime de pana la 2 metri si este o planta perena.

Daca esti curios cum cresc aceste plante sau chiar vrei sa plantezi o asemenea planta la tine acasa, iata cateva sugestii despre cum sa plantezi un ananas

1. Cumpara un fruct de ananas cu tot cu frunze. Cauta unul cat mai proaspat cules, poate fi recunoscut dupa frunzele foarte verzi.

2. Desprinde partea cu frunze de pe fruct, astfel incat sa se pastreze un manuchi de frunze complet.

3. Taiei surplusul de fruct care s-a rupt cu manuchiul de frunze.

4. Decojeste manunchiul de frunze pana incep sa apara puncte mici de radacini de-a lungul marginii exterioare.

Citeste si Altoirea pomilor prin metoda „in ochi dormind”

5. Manuchiul de frunze trebuie pus intr-un pahar transparent de apa  in care sa poata patrunde lumina. Paharul ar trebui sa fie mai ingust pentru ca manuchiul de frunze sa poata sta in el in pozitie verticala.

6. Verifica din cand in cand daca au inceput sa creasca radacinile.

7. Dupa ce au aparut suficiente radacini poti planta ananasul intr-un ghiveci cu pamant. Ghiveciul trebuie plasat la lumina si ar trebui udat cel putin o data pe saptamana, dar asta nu este o regula.

Cand observi ca pamantul incepe sa se usuce poti sa pui apa chiar daca nu a trecut o saptamana de la ultima udare. Daca ai reusit sa plantezi un ananas sa nu te astepti ca sa mananci fructe din el foarte curand. Dureaza ani de zile pana cand planta se poate dezvolta suficient pentru a produce fructe.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole