Cum sa pui in evidenta o paleta neutra de culori

Culorile pot schimba cu adevarat atmosfera unei case. Exista o temere nejustificata as spune, de a folosi nuante mai intense in cadrul unei amenajari. Pentru toti acestia dintre dumneavoastra exista optiunea folosirii neutrelor: griuri, bej, crem. Insa, si in acest caz, prea mult neutru transforma spatiul intr-unul banal si de-a dreptul monoton. Pentru a elimina acest risc, iata cateva trucuri prin care veti pune in evidenta o paleta neutra de culori.

Deschide Galeria

Tonuri diferite – indiferent de gama de neutre selectate, utilizand tonuri si tente ale aceleasi nuante veti reusi sa creati profunzime la nivelul decorului si sa oferiti eleganta intregii amenajari.

Texturi – folositi texturi contrastante pentru a oferi spatiului un plus de interes: textile plusate, catifea lucioasa, textura din piele. Imbinati-le intr-un mod armonios pentru ca neutrele sa nu se transforme in monotonie.

Forme interesante si atragatoare. Pentru ca prin neutru intelegem a nu starni un interes deosebit, a fi indiferent, o astfel de camera trebuie sa compenseze prin alte abordari. Formele interesante, materialele inedite reprezinta cateva abordari de explorat intr-un spatiu neutru. Un scaun tip otoman, de exemplu poate fi o aditie potrivita. Metalul, lemnul cat mai brut, formele geometrice abstracte, iata doar cateva idei care suplinesc culorile interesante. Un sfat de la specialisti: nu cumparati setul de mobila de la acelasi magazin sau din aceeasi colectie. Mizati pe combinatii inedite dintre forme, texturi si modele care va vor feri de banal.

Tipare si modele. Atunci cand alegeti mobilierul si accesoriile pentru o camera de zi preponderent neutra, va recomandam sa optati pentru modele si tipare care sa ofere dinamica incaperii. Formele geometrice abstracte sau orice alt tipar preferat merita explorate.

Combinatii cu alte neutre. Cand spunem neutru, nu ne referim strict la o singura nuanta. Designerii ne recomanda sa mixam neutrele pentru a crea diferite centre de interes la nivel vizual: crem cu bej si griuri, toate in diferite tonuri, de exemplu. Integrati accente de negru pentru a aduce profunzime la nivelul spatiului. Poate fi o rama neagra, un abajur special, un model cu negru integrat in modelul sau.

Iesiti din zona de confort si mizati pe accente interesante, care va pot transforma casa sau camera intr-una mai interesanta si mai placuta. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole