Cum sa pui in valoare o baie mica

Cele mai citite

Spatiul din baie este, de cele mai multe ori, unul nu foarte generos. Mica, ingusta, uneori fara fereastra, baia ajunge sa fie unul din spatiile care ne produc disconfort. Haideti sa vedem cum putem schimba acest lucru prin cateva solutii de optimizare a amenajarii.

Deschide Galeria

Stiu ca multi dintre voi visati la o baie de relaxare dupa o zi lunga de munca. Doar ca, uneori, spatiul din baie nu ne permite montarea unei cazi. Ce faci in astfel de cazuri? Optezi pentru o cabina de dus, eventual doar o cadita separata de un panou din sticla. Parca ai mai economisit niste spatiu deja, nu-i asa?

Am mentionat de multe ori cat de importanta este lumina intr-o incapere. Iar in baie este esentiala, mai ales daca nu ai o fereastra catre exterior (de multe ori aceasta este insuficienta pentru a primi lumina naturala). Daca esti pe punctul de a renova, asigura-te ca vei instala lumina suficienta. Poti opta pentru niste spoturi in tavan care sa asigure un iluminat general si apoi un iluminat puternic in dreptul oglinzii pentru o cat mai buna vizibilitate. De asemenea, un alt element care iti va fi de mare ajutor este oglinda. Reflecta lumina si creeaza iluzia ca spatiul pare mai mare. Functioneaza mereu acest truc pentru orice spatiu mic! Si daca am optat deja pentru usi din sticla pentru zona dusului vom avea dublu beneficiu.

Un alt sfat important este sa adaptezi elementele la spatiul pe care il ai. De exemplu, pentru o baie foarte mica, poti alege un vas de toaleta sau un lavoar suspendat. Un truc de efect care pacaleste ochiul prin spatiul economisit la nivelul pardoselii. Ce mai poti face? Sa renunti de tot la ideea acelui clasic dulap de sub lavoar. Influentele minimaliste merg foarte bine si in baie.

Mentine ordinea in baie! Daca ai ales sa depozitezi aici prosoapele si produsele de ingrjire, cosmeticele si altele asemanatoare, atunci asigura-te ca fiecare isi are locul bine stabilit, in suporturi destinate lor, pe rafturi sau intr-un dulap. Te incurajam sa renunti la clasica expunere a produselor de ingrjire pe polita de la oglinda. Este inestetic si aglomereaza inutil baia, chiar daca tu nu percepi constient acest lucru. Tine minte: less is more!

Sursa foto: pinterest.com

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa