Cum sa pui in valoare un apartament de 2 camere cu o amenajare minimalista

Cu accesoriile potrivite si o reconfigurare adecvata, ambientarea unui spatiu devine usor de realizat pentru oricine, iar valoarea apartamentului respectiv poate creste semnificativ. Ca sa ilustram acest lucru, am ales un apartament de 2 camere, cu o suprafata de 45 metri patrati, destinat inchirierii. Am atasat la finalul galeriei foto si imagini cu apartamentul inainte de reamenajare.

Deschide Galeria

Intreg spatiul este acum mai luminos, mai coerent prin reorganizarea mobilierului (existent in apartament), si mai atractiv prin accesorii precum corpuri de iluminat sau mici decoratiuni menite sa infrumuseteze decorul.

O parte a reamenajarii a insemnat zugravirea peretilor din tot apartamentul si lucrarile de reparatii necesare. Au fost instalate noile corpuri de iluminat, tapetul din dormitor si montate perdelele si draperiile. Fiecare functiune in parte a fost pusa in valoare in cadrul amenajarii prin mobilier specific si o zonificare menita sa o delimiteze vizual de celelalte.

Apartamentul intra in categoria acelor locuinte fara hol. Cu toate acestea, spatiul din imediata apropiere a usii de la intrare a fost discret accesorizat cu un corp multifunctional si o oglinda. Lampa montata in acelasi perimetru contureaza un ambient placut, astfel ca o simpla zona de intrare in casa sa capete putina personalitate.

Zona de zi cuprinde atat un mic spatiu de conversatii, dar si un loc de luat masa, precum si spatiul bucatariei. Toate se inlantuiesc armonios, iar lumina naturala potentata de albul predominant al peretilor, face ca spatiul sa para mai mare. Griul folosit pe peretele cu usile ce dau spre baie si dormitor aduce un plus de interes decorului si contrar unei pareri generalizate, nu inchide spatiul, ba chiar confera un strop de caldura in contextul pardoselii din lemn si a tonurilor neutre.

Canapeaua, un corp de biblioteca cu spatii variate de depozitare si masa cu scaunele compun decorul acestei zone. De cealalta parte a camerei a fost integrat un televizor si o consola ca suport. Stilistic vorbind, amenajarea pastreaza o linie simpla, inspirata de interioarele scandinave. Albul, esenta de lemn a pardoselii, griul pe care il regasim ca element cromatic de accent asigura spatiului un decor placut, luminos, relaxant.

Pentru zona de dormitor, tapetul atrage atentia. Avem astfel un perete-accent cu un imprimeu in nuante potrivite unui dormitor. Patul, o noptiera si o comoda permit spatiului sa respire, modelele alese fiind potrivite pentru suprafata dormitorului. Schimbari pozitive s-au produs si in baie, lumina adecvata si decoratiunile imbunatatind aspectul final.

Amenajarea per ansamblu este coerenta si placuta, iar schimbarile aduse la nivelul decorului ne arata ca orice spatiu poate fi transformat cu detaliile potrivite. Speram sa te inspire si pe tine!

Sursa: ideals.com

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole