Cum sa reamenajezi o bucatarie de 3 sau 4 metri patrati

Ti-ai imaginat vreodata cum ar putea arata o bucatarie de 3 sau 4 metri patrati? Nici noi. Si cu toate acestea, ele exista in diverse tipuri de apartamente sau garsoniere. Iata 2 exemple de astfel de amenajari din care sa te inspiri.

Deschide Galeria

In ambele cazuri cele 2 chicinete aveau nevoie de o reamenajare pentru a optimiza spatiul minuscul avut la dispozitie.

Daca vreodata bucataria ta de 6 sau 7 metri patrati ti s-a parut mica, hai sa vezi ce s-a putut face cu una de doar 3 metri patrati. Una din primile modificari a fost aceea de a schimba pardoseala. Astfel, peste gresia existenta (o solutie de compromis) a fost montat parchet laminat, care reduce fractionarea spatiului, dar si imprima caldura acestei zone sporind confortul.

Pentru ca spatiul dinainte era rece si tern, s-au optat pentru a introduce un accent de culoare care sa inveseleasca spatiul si sa-i confere o nota mai feminina. S-a apelat la o solutie pe cat de creativa, pe atat de ieftina: peste placile de faianta existente s-au aplicat cateva straturi de vopsea rosu-ciclam. Tot ceea ce inseamna mobilier si blat de lucru a fost pastrat alb, astfel ca braul colorat iese in evidenta.

In ceea ce priveste mobilierul, s-a mizat pe o dispunere in forma de L, sporind astfel spatiile de depozitare. In partea superioara a chicinetei nu vei intalni dulapuri inalte pana in tavan asa cum te-ai astepta, ci o etajera lunga cat blatul de lucru, locul perfect pentru a mai inviora bucataria cu accesorii colorate, borcanase cu condimente, pahare sau cani ce sunt des utilizate. Spatiul ramane astfel aerisit, depozitarea fiind concentrata in partea inferioara a spatiului.

Cea de-a doua bucatarie cu suprafata de 4 metri patrati se confrunta cu aceeasi problema a unui spatiu mult prea mic, deloc functional si nici atragator.

Dupa reamenajare, schimbarile sunt vizibile. Peretii au fost zugraviti in alb pentru a spori luminozitatea incaperii si au fost integrate spoturi pentru un iluminat general eficient. Au fost pastrate gresia si faianta pentru ca se aflau intr-o stare buna.

Spatiile de depozitare au fost si ele imbunatatite printr-un nou mobilier, dispus in forma literei L, cu chiuveta amplasata sub fereastra. Frontul alb, lucios al dulapurilor schimba atmosfera, iar inlaturarea mesei, face ca spatiul sa para mai coerent si mai putin ingramadit. Micile decoratiuni tematice anima spatiul si il fac mai placut de utilizat.

Ne-a placut ideea imbunatatirii aspectului frigiderului cu ajutorul unui autocolant tematic atat pe usi, cat si pe lateral.

Modificarile per ansamblu au transformat in mod pozitiv cele 2 bucatarii. Care e reamenajarea care ti-a placut mai mult?

Sursa foto: maison creative

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole