Cum sa redecorezi cu bani putini

Uneori este necesara redecorarea unei camere. Motivele sunt diverse, insa iti doresti mereu ca rezultatul sa fie unul pe placul tau. Ca sa faci asta, ai nevoie de un buget, pe care nu il ai la dispozitie sau cel putin nu in intregime. Haide sa exploram impreuna cateva trucuri despre cum sa redecorezi cu bani putini.

Deschide Galeria

Daca esti pasionat de colectii de orice fel, scoate-le la lumina si pune-le in valoare integrandu-le in decorul camerei. De la timbre, la dopuri de pluta, vechi fotografii cu membrii familiei aranjate intr-un colaj, orice idee care personalizeaza spatiul si care iti produce placere este binevenita.

Reciclarea este o actiune sanatoasa pentru mediul inconjurator. De data asta, alege sa refolosesti cutiile de metal, sticlele sau borcanele din sticla sau plastic in proiecte DIY pentru a crea obiecte utile dar mai ales speciale pentru ca ele sunt realizate de tine. Poti avea astfel vaze, diferite tipuri de suporti pentru ustensile in bucatarie si creioane pe birou sau felinare pentru lumanari. Creativitatea nu are limite! Exploreaza cu incredere fiecare idee.

Inspira-te din natura si mai ales lasa natura in casa ta. Plantele iti ofera aer mai curat in locuinta si placere vizuala prin formele si florile lor. Insa poti explora pentru mai multa originalitate: adu cateva crengi si aranjeaza-le intr-o vaza inalta sau intr-un suport cu un design abstract. Vei adauga inaltime si un strop de dramatism decorului.

Priveste dintr-o alta perspectiva si rearanjeaza mobila si accesoriile decorative din camera. Este cel mai simplu pas pentru o mica redecorare. Poate ca nu ai banii necesari sa iti cumperi o noua canapea sau o alta biblioteca pentru ca cea veche simti ca nu se mai potriveste cu stilul tau. Alege sa o acoperi cu o cuvertura care sa aiba un motiv interesant; astfel, vei distrage privirea de la structura canapelei. Adauga si cateva perne decorative in acelasi stil jucaus sau colorat si iata cum ai facut un upgrade fara o investitie majora.

Daca biblioteca e prea veche, alege sa o elimini din camera. La fel poti proceda si cu o comoda sau cu orice dulap caruia nu-i mai intelegi rostul. Doneaza-l sau recicleaza materialul daca este posibil. Astfel, iti vei crea un spatiu mai aerisit in camera, pe principiul “less is more” – mai putin este, de fapt, mult mai bine pentru decor si in cele din urma pentru tine. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole