Cum sa renovezi ca sa faci curat mai rar

Cu totii ne-am dori sa facem curat cat mai rar, insa acest lucru este imposibil, din pacate. Insa la urmatoarea renovare daca vom schimba cateva aspecte, cu siguranta vom reusi sa acordam mai putin timp pentru curatenie si sa avem mai mult timp liber. Iata de ce ar trebui sa tinem cont.

Deschide Galeria

Spatiul de la intrarea in casa este esential pentru pastrarea curateniei un timp indelungat. Astfel, stim cu totii ca e important sa nu intrati incaltati in casa, mai ales in zilele in care ploua sau ninge. Lasati la intrare incaltarile; am putea adauga aici si un covoras care sa pastreze mizeria si pe care sa-l curatati regulat.

Pentru ca tot am pomenit de covor, va sfatuim ca data viitoare cand renovati sa renuntati la covorul de pe toata suprafata podelei. Parchetul, fie laminat, fie din lemn masiv, se curata mult mai usor decat un covor care trebuie aspirat constant si care presupune o munca obositoare. Alegeti in locul lui, covorase rotunde puse din loc in loc. Va fi mai usor de curatat!

Daca aveti rafturi deschise, in bucatarie de exemplu, e momentul sa renuntati la ele. Suntem siguri ca v-ati saturat sa stergeti mereu praful. Alegeti dulapuri inchise care sa actioneze ca o bariera in fata prafului si astfel sa curatati mult mai rar zonele respective.

Evitati obiectele si electrocasnicele din otel si in general suprafetele lucioase. Desi ofera un aspect placut, elegant, sunt pretentioase si greu de intretinut. Ganditi-va doar de cate ori le atingeti, de atatea ori ar trebui sa le stergeti de amprente. Alegeti un aspect clasic pentru a munci mai putin. Daca tot suntem la capitolul bucatarie, mentionam dulapurile sau mai bine zis spatiul de deasupra dulapului care se umple mai mereu de praf si murdarie de la gatit. Alegeti la urmatoara renovare dulapuri inalte, pana in tavan. Veti scapa de chinul de a le mai curata partea superioara si veti castiga un plus de spatiu pentru depozitare.

Vopseaua mata necesita curatare frecventa. Daca acest lucru va displace, folositi vopsea cu aspect lucios care va rezista mai bine in timp la uzura si o veti curata mult mai rar. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole