Cum sa schimbi decorul holului

Cele mai citite

Holul este primul loc cu care musafirii tai interactioneaza si prima camera pe care o vezi cand intri pe usa. Intamplator sau nu, holul poate fi considerat o reflexie a intregii case, locul care iti seteaza starea in functie de amenajarea acestuia. De aceea trebuie sa ii acorzi importanta cuvenita. Haideti sa trecem in revista cateva idei pe care le puteti aplica.

Deschide Galeria

Ceea ce ne dorim de la hol este un aspect de impact, un decor cu trasatura speciala care sa il evidentieze ca un element important in amenajarea casei. Astfel, elementele pe care le folosim trebuie sa se combine astfel incat efectul sa fie cel scontat.

Folositi dungi! Intotdeauna dungile vor fi frumoase si vor aduce o nota chic camerei. Iata si un truc pe care il puteti aplica si voi: dungile pe orizontala alungesc incaperea. Astfel, puteti folosi si voi pe unul sau pe ambii pereti din hol. Dungile pot fi groase sau in doua culori contrastante; puteti folosi si mai multe nuante, trei sau patru pentru un efect tip ombre. Decorul va fi astfel mai dinamic si mai vesel.

Daca holul este iluminat bine, atunci o culoare puternica va atrage privirile tuturor celor care intra in casa voastra. O culoare mult prea inchisa va intuneca holul si va fi dezagreabila. Asortati in functie de facilitatile existente.

Pentru un plus de caracter pentru hol, noi recomandam o galerie foto sau o serie de tablouri; foloseste rame identice pentru coerenta si un aspect elegant. Daca spatiul iti permite, adauga rafturi pe hol; carti sau orice alte obiecte de arta se vor integra perfect in decorul holului. 

Folosind un covor lung, vei scoate in evidenta forma si lungimea holului. Pentru un hol ingust, adauga un covor care sa se integreze in perimetrul oferit. Vei reusi astfel sa creezi un spatiu cald si placut, covorul avand rolul de a imbraca spatiul si de a-i oferi un plus decorului. 

Reclama

Articole noi

Te-ar putea interesa