Cum sa te bucuri de o casa inteligenta fara investitii mari. 5 aparate care te vor ajuta sa controlezi mediul in care locuiesti

Pe masura ce tehnologia avanseaza, locuintele inteligente nu mai sunt de domeniul stiintifico-fantastic. Pe zi ce trece, aflam de inventii din ce in ce mai ingenioase care promit sa ne transforme casa intr-un loc mai modern, sigur si economic. Insa, pentru multi dintre noi, avantaje aparatelor inteligente pot fi prea vagi pentru a merita costurile ridicate.

Deschide Galeria

Urmatoarele 5 aparate reprezinta o investitie in locuinta ta, iar costul acestora nu depaseste avantajele. Conform Business Insider, aparatele inteligente iti ofera trei beneficii principale: economisirea banilor, cresterea sigurantei si scaderea impactului negativ asupra mediului. Componentele unei case inteligente sunt concepute cu scopul de a oferi mai mult control si pentru a-ti crea un spatiu personalizat nevoilor tale. Uite care sunt cele 5 aparate care te vor ajuta sa iti modernizezi locuinta:

 

1. Termostat inteligent

Termostatul are un rol extrem de important asupra consumului de energie. Astfel, acesta iti va afecta direct si facturile. De aceea, alegerea unui termostat inteligent este extrem de importanta. Acesta iti va oferi posibilitatea de a controla mult mai bine temperatura din casa de oriunde, atat timp cat ai conexiune la internet.

Alegerea unui termostat pentru centrala inteligent iti va permite sa setezi temperatura dorita in functie de programul tau sau in functie de vreme, prin intermediul aplicatiei de pe telefonul mobil. Astfel, cand esti la serviciu, poti seta temperatura locuintei tale pentru a fi perfecta cand vei ajunge acasa. Ca urmare, cat timp esti plecat si nu este necesara incalzirea, nu se va mai consuma caldura. Din acest motiv, consumul la energie si facturile tale vor fi mai mici.

 

2. Becuri inteligente

Daca iti doresti un consum mai mic la electricitate, becurile inteligente sunt optiunea perfecta pentru tine. Acestea sunt create astfel incat sa le poti controla prin Wi-Fi cu ajutorul telefonului, tabletei sau telecomenzii proprii. Astfel, vei putea controla becurile din locuinta ta de oriunde. Nu te vei mai ingrjora niciodata ca ai uitat lumina aprinsa si vei putea ca de fiecare data cand te intorci acasa aceasta sa fie luminata.

In functie de producator, becurile inteligente au cateva caracteristici care le diferentiaza de banalele becuri cu LED. Conform Lifewire, una din cele mai practice avantaje ale becurilor inteligente este posibilitatea de a le schimba intensitatea luminii. Daca ai becuri normale, trebuie sa iti instalezi un aparat special pentru a face acest lucru. In plus, poti modifica culoarea luminii, de la o lumina cu usoare tonuri aurii sau reci, la culori puternice de rosu sau albastru.

 

3. Aspirator robot

Cu totii ne-am dori un robot care sa ne indeplineasca toate sarcinile in casa, fara a fi nevoie de implicarea noastra. Din fericire, chiar daca acesta nu exista inca, nu este nici atat de departe de prezent. Aspiratorul robot este un aparat electrocasnic inteligent care nu ar trebui sa lipseasca din nicio casa moderna.

Cel mai mare avantaj al aspiratorului robot este faptul ca il poti programa sa iti curete locuinta fara ca tu sa fii acasa. Astfel, te vei intoarce mereu la o casa impecabila. De asemenea, acesta poate ajunge sub pat sau canapea, unde in mod normal este destul de dificil de aspirat.

 

4. Detector de fum

Desigur, varianta clasica a unui detector de fum poate fi eficienta, insa nu se compara cu un detector de fum inteligent. Datorita conexiunii la internet, acesta iti trimite o notificare care sa te anunte in cazul unei alarme. De asemenea, detectoarele de fum inteligente nu identifica doar incendiile, ci si scurgeri de gaz sau monoxid de carbon. Astfel, vei putea anunta mult mai rapid autoritatile, iar familia ta va fi mai in siguranta.

 

5. Boxa inteligenta

Boxele inteligente cresc in popularitate, insa putini cunosc potentialul acestora. Acestea sunt conectate la internet si iti permit sa le dai comenzi vocale. O boxă inteligenta poate fi conectata cu celelalte aparate inteligente din casa si iti va permite sa controlezi prin comenzi vocale temperatura sau luminozitatea, spre exemplu. De asemenea, poti comanda vocal anumite melodii sau playlist-uri, seta un cronometru, primi informatii meteorologice, concepe tot felul de liste si nu numai.  

 

Sursă foto: Shutterstock

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole