Cum să te folosești de mobilă pentru a-ți crea mici spații de relaxare

Trăim niște vremuri tare agitate, în fiecare zi alergi de dimineața până seara pentru a rezolva probleme de serviciu sau personale. Partea cea mai bună sau rea este că nu ești singurul. Fiecare om trăiește într-o alergătură continuă. Ei bine, când se întâmplă asta, uiți să te și relaxezi, iar unde te relaxezi cel mai bine dacă nu chiar acasă? Încearcă să-ți creezi în sufragerie, dormitor sau bucătărie un mic spațiu al tău în care poți să te liniștești. Poate pentru tine funcționează această variantă, în timp ce pentru alții este de ajuns să se ducă într-o cafenea și să stea ore în șir pe niște scaune de bar.

scaune de bar si masa

Fie că alegi să stai pe niște scaune de bar într-o cafenea sau la masa de cafea din sufragerie, toate sunt moduri de a te relaxa după o zi solicitantă de muncă. Așa că, în acest articol vorbim mai degrabă despre cum să te folosești de mobilă pentru a-ți crea propriul colțișor de liniște chiar la tine acasă.

Cum să alegi mobilierul pentru bucătărie?

Cum am spus și mai sus, unora le place ideea de a merge la o cafenea sau la un bar. Dacă îți reîncarci așa bateriile este în regulă, dar ce te faci dacă se închide cafeneaua sau barul respectiv? Ei bine, ce poți face altceva decât să încerci să creezi atmosfera de la cafeneaua ta preferată chiar la tine acasă. Cum faci asta? Cu ajutorul unor scaune de bar pe care care le poți pune lângă o masă mai înaltă.

Fie că vorbim de bucătărie sau sufragerie, scaunele de bar sunt cele mai potrivite pentru a crea un spațiu cât de cât apropiat de cel clasic de bar. Dacă dispui de un spațiu generos în bucătărie și ai o masă înaltă, poți apela la scaune de bar care se vor ridica la nivelul așteptărilor. Dacă ai o bucătărie care are totuși o masă de înălțimi normale și tot ți-a rămas ceva spațiu de umplut, poți alege de pe piață dintre mai multe modele de colțare de bucătărie.

Cum să alegi mobilierul pentru sufragerie?

Atunci când vorbim despre sufragerie vorbim despre punctul de maxim interes al întregii case. Este în topul locurilor în care relaxarea ar trebui să se simtă ca la ea acasă. Dacă dispui de spațiu, poți alege și pentru această cameră niște scaune de bar.

Desigur că, dacă nu dispui de atât de mult spațiu, poți chiar și așa să-ți creezi un mic colț de relaxare. Alegi o canapea confortabilă sau un colțar dacă ai destul spațiu. După aceea îți alegi fotoliul potrivit în care să te relaxezi, iar la final îți alegi și măsuța de cafea potrivită cu stilul sufrageriei și nevoile tale. De exemplu, dacă ai optat pentru o sufragerie care decorată în stil modern, o masă de cafea din metal și sticlă o să se potrivească perfect. Dacă vrei o sufragerie decorată într-un stil mai clasic sau mai elegant, poți opta pentru o masă de cafea din lemn.

Cum să combini mobila?

Am vorbit mai sus despre diferite piese de mobilier, așa că haide să vedem și cum putem să le combinăm. Așa cum se joacă un pictor cu culorile pe paleta sa, așa poți face și tu cu mobila de la tine din casă.

Spre exemplu, în sufragerie poți alege să așezi măsuța de cafea în mijlocul camerei și să pui câteva scaune în jurul ei. Astfel, creezi un colțișor de liniște și de socializare pentru tine și familia ta. Mai poți opta pentru o masă de cafea care să stea în colțul sufrageriei, alături de un fotoliu și o lampă. Așa îți creezi atât un spațiu de relaxare, cât și un colț de lectură.

Bucătăria este locul în care relaxarea trebuie să se simtă ca la ea acasă. Nu ai cum să stai relaxat într-o bucătărie dacă nu ai destul spațiu. Gândește-te doar la cum ar fi să îți alegi un colțar de bucătărie într-o bucătărie foarte mică. El ar ocupa destul de mult spațiu și te-ar încurca la fiecare pas. Astfel, atunci când optezi pentru un colțar de bucătărie sau orice tip de mobilă ia mai întâi toate măsurătorile. Deși îți va lua ceva timp să te asiguri că ai luat măsurătorile bine, la final va merita tot efortul.

În aproapierea bucătăriei poți să creezi ceva unic. Asta desigur dacă ai un apartament open space. De ce ai nevoie de open space? Pentru că dacă ai destul de mult spațiu disponibil, poți să creezi cu ajutorul unei mese de dimensiuni mai mari și a scaunelor de bar un loc de servit băuturile și gustările.

Astfel, dacă dispui de spațiu în camere, nu ezita să îți creezi un mic spațiu al tău unde să te simți cel mai bine după o zi de muncă stresantă.

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole