fbpx

Cum sa-ti alegi covorul potrivit?

Cele mai citite

Excelenta amenajare a unui apartament de doar 37 metri patrati

Un apartament mic nu se amenajeaza atat de usor...

Locuinta din Timisoara – stilul scandinav in 35 de metri patrati

In incercarea noastra de a gasi locuinte din Romania...

Amenajare functionala intr-un apartament de 3 camere din Bucuresti

Secretul unei amenajari reusite consta in realizarea profesionista a...

Top 100 idei de amenajare de bucatarii moderne

Odata cu trecerea timpului, decorul unei case are nevoie...

Covorul potrivit aduce numeroase beneficii amenajarii unei camere. Un covor bine ales va completa spatiul si va pune in evidenta decorul camerei. Iata ce trebuie sa stii pentru ca alegerea ta sa fie cea potrivita.

Deschide Galeria

Culoarea este aspectul care impacteaza cu adevarat. Daca exista deja in camera un motiv cromatic variat, atunci covorul e bine sa ramana intr-o nuanta neutra care sa completeze piesele de mobilier si culorile deja existente. In cazul in care doresti sa pornesti decorarea cu covorul si sa alegi un model cu un tipar colorat si cu motiv geometric, si ulterior sa poti alege celelalte decoratiuni in functie de impactul pe care il aduce covorul.

Textura este deseori ignorata, insa o camera cu mixuri de texturi ofera camerei un aspect bogat si placut. Nu numai lana ofera aceasta placere ci si multe alte materiale pe care le poti asorta cu alte elemente textile, precum canapeaua sau fotoliile. Tineti cont insa de material si de usurinta cu care poate fi curatat.

Marimea este importanta pentru un decor corect amenajat. Ca regula generala, covorul ar trebui sa cuprinda zona din living corespunzatoare canapelei, masutei si a altor piese precum fotolii sau scaune. Nu este obligatoriu ca lungimea covorului sa o acopere pe cea a camerei. uneori, covorul poate sta dedesubtul mobilei sau doar a partii din fata a acesteia. Principiul este ca picioarele sa poata sta pe covor si nu direct pe podea. La fel si pentru dining: scaunele sa poate fi mutate cu usurinta dar picioarele sa ajunga pe covor atunci se sta la masa.

Trebuie luat in considerare si forma camerei. Camerelor patrate se potriveste covorul patrat sau chiar rotund, pe cand celor dreptunghiulare un covor cu acelasi format si cu aceeasi orientare cu a camerei vor completa amenajarea intr-un mod armonios vizual.

Aveti curaj sa explorati modele si texturi diferite pentru un decor special, iesit din tipare! 

Reclama

Articole noi

Imagini Bucatarii

(adsbygoogle = window.adsbygoogle ||...

Amenajare glam pentru un apartament de 105 mp din Bucuresti

Protagonistul povestei de astazi este un apartament cu trei...

Aspirator nazal bebe: cât de util este și de ce e bine să-l folosești

Fiecare părinte, din păcate, mai devreme sau mai târziu,...