Cum sa-ti alegi covorul potrivit?

Covorul potrivit aduce numeroase beneficii amenajarii unei camere. Un covor bine ales va completa spatiul si va pune in evidenta decorul camerei. Iata ce trebuie sa stii pentru ca alegerea ta sa fie cea potrivita.


Deschide Galeria

Culoarea este aspectul care impacteaza cu adevarat. Daca exista deja in camera un motiv cromatic variat, atunci covorul e bine sa ramana intr-o nuanta neutra care sa completeze piesele de mobilier si culorile deja existente. In cazul in care doresti sa pornesti decorarea cu covorul si sa alegi un model cu un tipar colorat si cu motiv geometric, si ulterior sa poti alege celelalte decoratiuni in functie de impactul pe care il aduce covorul.

Textura este deseori ignorata, insa o camera cu mixuri de texturi ofera camerei un aspect bogat si placut. Nu numai lana ofera aceasta placere ci si multe alte materiale pe care le poti asorta cu alte elemente textile, precum canapeaua sau fotoliile. Tineti cont insa de material si de usurinta cu care poate fi curatat.

Marimea este importanta pentru un decor corect amenajat. Ca regula generala, covorul ar trebui sa cuprinda zona din living corespunzatoare canapelei, masutei si a altor piese precum fotolii sau scaune. Nu este obligatoriu ca lungimea covorului sa o acopere pe cea a camerei. uneori, covorul poate sta dedesubtul mobilei sau doar a partii din fata a acesteia. Principiul este ca picioarele sa poata sta pe covor si nu direct pe podea. La fel si pentru dining: scaunele sa poate fi mutate cu usurinta dar picioarele sa ajunga pe covor atunci se sta la masa.

Trebuie luat in considerare si forma camerei. Camerelor patrate se potriveste covorul patrat sau chiar rotund, pe cand celor dreptunghiulare un covor cu acelasi format si cu aceeasi orientare cu a camerei vor completa amenajarea intr-un mod armonios vizual.

Aveti curaj sa explorati modele si texturi diferite pentru un decor special, iesit din tipare! 

Articole noi

Amenajare moderna cu mult lemn si culori pastelate

Amenajat intr-un stil elegant, modern, in care predomina culorile...

Renovare totala apartament 2 camere in stil scandinav

Aceasta poveste cu iz scandinav incepe prin dorinta bloggerul...

Cum s-a transformat un pod nefolosit intr-o mansarda confortabila

Familia s-a mărit, care era soluția pentru ca spațiul...

Sobele si semineele – o alternativa eficienta si eleganta pentru incalzirea casei tale

Nu mai e mult si vom spune “bun venit”...

Amenajare moderna cu accente glam apartament de 2 camere Bucuresti

Avand la dispozitie un buget de 30000 de euro,...