Cum sa-ti alegi robinetele de bucatarie

Robinetele de bucatarie au suferit numeroase tranformari de-a lungul timpului. Ei sunt acea parte din accesoriile de bucatarie care se schimba cel mai des, fiind printre si cele mai folosite in timpul gatitului si nu numai. Iata cum sa-ti alegi robinetele de bucatarie in functie de necesitati, utilitate si nu in ultimul rand decor per ansamblu.

Deschide Galeria

Robinetul de bucatarie cu maner unic corespunde unui design modern si permite o manevrabilitate usoara; temperatura poate fi schimbata cu o singura mana, precum si puterea jetului de apa.

Robinetul de bucatarie cu maner dublu ofera precizie in pornirea jetului de apa, dar control separat pentru apa calda sau rece. Montajul presupune trei sau mai multe gauri in chiuveta sau blat.

Robinetele montate in perete nu necesita gauri in chiuveta, ci doar instalare in perete direct; acest lucru presupune insa ca sursa de apa sa fie prin perete.

Calitatea robinetelor de bucatarie este esentiala. La achizitionare, trebuie sa luati in calcul durabilitatea, practicabilitatea si felul in care se va integra in decorul bucatariei. Important! Alegeti chiuveta si robinetul in acelasi timp pentru a putea sa va orientati in functie de specificatiile fiecaruia in parte si sa primiti sfaturile necesare inaintea cumpararii. Ulterior montajul va fi mult mai usor. Daca aveti o chiuveta prea mica, nu montati robinete mari sau inalte pentru ca veti crea o disproportie si veti intampina dificultati de fiecare data cand o veti folosi. De asemenea, exista riscul ca un robinet prea inalt sa stropeasca in permanenta. Evitati acest lucru daca sincronizati adancimea chiuvetei cu inaltimea robinetelor. 

Te-ar putea interesa

Cele mai citite articole